Un jurnalist celebru da de pamant cu avocatul coalitiei penalilor din Guvern! CCR tocmai l-a evaluat pe Tudorel Toader: „Daca are onoare, trebuie sa demisioneze”

256

CCR a stabilit, joi, ca noua definitie a abuzului in serviciu, operata de in Codul Penal de majoritatea PSD-ALDE, este neconstitutionala. Definitia respectiva a fost propusa chiar de catre ministrul Justitiei, Tudorel Toader, atrage atentia jurnalistul Liviu Avram.

„Evaluarea lui Tudorel Toader a facut-o azi Curtea Constitutionala: noua definire a abuzului in serviciu este neconstitutionala.

Formularea a fost propusa Parlamentului de Prof. Univ. Dr. Tudorel Toader, geniu constitutional, Soare al Stiintelor Juridice, mare avocat si pe jumatate notar.

Pe vremea in care mai existau oameni de onoare, mai cu seama in armata, cand vreunul facea un lucru dezonorant, i se punea pe masa un pistol cu un singur cartus si era lasat singur in incapere. Stia el ce are de facut.

Prin decizia de azi, CCR i-a pus pe masa lui Tudorel un pistol numit demisie. Daca are onoare, stie el ce are de facut. Daca nu – nu…”, a scris Avram pe Facebook.

Curtea Constitutionala a Romaniei a admis partial, joi, sesizarile formulate de presedintele Klaus Iohannis, Inalta Curte de Casatie si Justitie, PNL, PMP si USR privind modificarile aduse Codului penal si Legii pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie, au precizat, pentru Agerpres, surse din CCR.

Potrivit surselor citate, judecatorii au stabilit, printre altele, ca modificarile aduse infractiunilor de abuz in serviciu si trafic de influenta sunt neconstitutionale.

Decizia privind abuzul in serviciu a fost luata cu majoritate de voturi. Judecatorii CCR au decis ca modificarea definitiei abuzului in serviciu este ”deficitara si nu respecta decizia CCR din 2016”, anunta g4media.ro.