Un jurnalist celebru il desfiinteaza pe ministrul Justitiei: „Ca sa vezi ce inseamna neamu prost. Toader, calic si piscotar”

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a confiscat in interes personal masina pe care Universitatea Al. I. Cuza din Iasi a primit-o cadou de la SRI, desi are trei masini personale plud inca una de serviciu care apartine ministerului.

„Ca sa vezi ce inseamna neamu prost: Tudorel Toader are, potrivit declaratiei de avere, trei masini, nemtesti, de cea mai buna calitate. Un Audi Q3, din 2016, un Touareg, din 2011 si un Passat din 2004. Ca ministru, ar avea un Duster la dispozitie. Dar, la Bucuresti, circula cu Touaregul universitatii din Iasi – cadoul SRI – desi e suspendat din functia de rector.

Calic. Un piscotar care pleaca de la receptie cu prajiturile in servetel”, a scris Mircea Marian pe Facebook.

Un autoturism VW Touareg a fost transmis fara plata, in anul 2016, de Serviciul Roman de Informatii catre Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, informeaza SRI.

Precizarea vine dupa ce Newsweek a scris ca masina de serviciu a rectorului Universitatii este un Volkswagen Touareg primit de la SRI dupa alegerea lui Tudorel Toader in functie, in 2016. Publicatia citata noteaza ca este vorba de aceeasi masina pe care Toader o conducea in martie 2017, atunci cand a fost filmat in timp ce iesea din Guvern incalcand regulile de circulatie. In prezent, autovehiculul cu numarul de inmatriculare IS 05 JUS sta in majoritatea timpului in mini-parcarea din fata Corpului A al universitatii iesene.

Potrivit SRI, autoturismul VW Touareg a fost achizitionat in anul 2007, de la MIDOCAR SRL, cu 115.484 lei fara TVA, in urma finalizarii unei proceduri de achizitie prin licitatie deschisa.

„Autovehiculul a fost scos din functiune la momentul indeplinirii conditiilor stabilite prin HG nr. 2139/2004 pentru aprobarea Catalogului privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe. In acest context, in conformitate cu prevederile HG nr. 841/1995 privind procedurile de transmitere fara plata si de valorificare a bunurilor apartinand institutiilor publice, Serviciul Roman de Informatii a initiat demersurile in vederea transmiterii, fara plata, catre o alta institutie publica, a autovehiculului, potrivit dispozitiilor pct. 3 al Anexei nr. 1 la norma sus-mentionata”, arata SRI vineri, la solicitarea Agerpres.

Conform sursei citate, in baza pct. 5 al Anexei precizate, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a solicitat autoturismul disponibilizat, iar transmiterea bunului s-a realizat pe baza Procesului-verbal de predare-primire prevazut de pct. 6 al Anexei nr. 1, aprobat de ordonatorii principali de credite ai celor doua institutii si semnat la 13 decembrie 2016.

Un jurnalist celebru il desfiinteaza pe ministrul Justitiei: „Ca sa vezi ce inseamna neamu prost. Toader, calic si piscotar” was last modified: noiembrie 2nd, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close