Un martor îl îngroapă pe șeful PSD în dosarul angajărilor fictive: ”Liviu Dragnea era un fel de Dumnezeu și toată îl asculta!”

368

”Liviu Dragnea era un fel de Dumnezeu şi toată lumea îl asculta!” a declarat, astăzi, la Înalta Curte de Casație și Justiție, Mirela Chera, fostă șefă a Direcției pentru Protecția Copilului Teleorman, în dosarul privind angajările fictive. 

În fata judecătorilor instanţei supreme, aceasta a spus că după declanşarea anchetei DNA împotriva liderului PSD, directoarea DGASPC Teleorman de la vremea aceea i-ar fi ameninţat cu represalii pe cei care ar fi îndrăznit să depună mărturie despre neregulile păstorite de Dragnea şi fosta lui soţie, Bombonica.

Declarația de astăzi vine să confirme alte asemenea mărturisiri ale martorilor din dosar făcute la proces încă dinainte să se reia. Inclusiv cele două angajate care fac obiectul discuțiilor au recunoscut implicarea lui Liviu Dragnea în aranjamentele dintre instiuția publică și partid. Anisa Stoica a fost angajata instituției menite să protejeze copiii în perioada 22 mai 2006-27 decembrie 2010, vreme în care a lucrat doar la PSD, iar statul i-a plătit salarii de 33.019 lei lei.

Ea a declarat că Liviu Dragnea a luat decizia angajării: „Nu cunosc cu exactitate motivul pentru care s-a recurs la aceasta soluție, însă, datorită faptului că nu am putut fi remunerată de la organizația politică la care mi-am desfășurat activitatea, președintele organizației județene Teleorman din acea perioadă, Liviu Nicolae Dragnea, care deținea și funcția de președinte al CJ Teleorman, a luat hotărârea ca pentru o perioadă temporară, până se va găsi o soluție de angajare efectivă a mea în cadrul organizației PSD Teleorman, să fiu angajată în funcția de referent în cadrul DGASPC Teleorman, instituție ce se afla în componența și subordinea CJ Teleorman. În ceea ce privește faptul că am lucrat la sediul organizației PSD Teleorman, la biroul de presă și am fost plătită de la DGASPC Teleorman în perioada 2006 – decembrie 2010, menționez că această situație era probabil cunoscută și de alte persoane din conducerea organizației PSD Teleorman, însă persoana care a luat această decizie și a găsit această formulă care nu a fost cea mai fericită, a fost presedintele organizației Liviu Dragnea, care era singurul care și-a asumat această decizie”.

Cu subiect și predicat, dar și cu o oarecare mândrie, în fața procurorilor DNA, Adriana Botorogeanu a susținut că este cea mai veche membră în partidul lui Dragnea: “Am fost, practic, cea mai longevivă persoană de la această organizație care și-a desfășurat activitatea la sediul PSD Teleorman. Chiar dacă sunt o persoană modestă și retrasă, sunt cunoscută de foarte mulți dintre membrii PSD, inclusiv de către persoanele care au deținut de-a lungul timpului funcțiile de conducere ale partidului. Am mers la DGASPC doar prima zi după angajare și doar ocazional, însă, am început să-mi continui activitatea la sediul organizației județene a PSD Teleorman”, a spus Adriana Botorogeanu, pentru care statul a plătit drepturi salariale însumate la 75.593 de lei.

Noul complet de judecată care analizează vinovățiile în dosar a audiat, pe 28 noiembrie, alți martori care ar putea construi povestea ce stă la baza angajărilor infracționale de la Protecția Copilului Teleorman, marele absent fiind și de această dată Liviu Dragnea, care a declarat că va face declarații la final.

Sursa: Liber în Teleorman