Un medic ii raspunde IRONIC lui Serban Nicolae: „3 corupti intr-un pat, in igrasie si mizerie? NU SE POATE! Asa trebuie sa stea batranii, bolnavii si copiii!”

451

Medicul Gabriel Diaconu, unul dintre cei mai cunoscuți psihiatri din România, atrage atenția asupra condițiilor din multe spitale și școli din România, după ce senatorul PSD Șerban Nicolae a motivat amendamentul adus la legea grațierii spunând că nu crede că „cei corupți trebuie să stea trei într-un pat, în condiții de igrasie, de igienă precară”.

Sunt în asentimentul domnului Șerban Nicolae. Un corupt nu trebuie să stea într-o cameră 3 pe 3, cu 3 în pat, în igrasie și mizerie. În astfel de condiții trebuie să stea un bătrân, un bolnav, un copil instituționalizat, un sărman naiv al votului la pungă, un edentat, un analfabet, un terchea și-un berchea, un tânăr mizantrop student la facultate, un vis cu cai verzi pe pereți, un veșnic doritor de mare, soare etc, eventual pe bani mulți. Acolo să-i ducem pe oricine, mai puțin pe cei care-și trăiesc viața la fentă”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook.

Pentru că dacă-i dau crezare domniei sale, și dacă e să fie dreptate, echitate, demnitate, atunci musai să fie pentru toți. Dacă-i dau gir, atunci gir să fie și pentru toți care-au murit prematur îndopați cu antibiotice ca ultimă redută în fața jegului și-a bacteriei ce crește numai în rahat. Și dacă-i dau gir, atunci cuminți să stăm în timp ce diverși lupi stau de vorbă cu noi despre ce-o să mai mâncăm diseară”, continuă medicul.

Nu-i doresc celulă grea nici unui borfaș, băiat de trupă, combinator de ocazie și întreținut instituțional. Au simpatia, umorul, pastelul vorbelor făcute stâlci și-al banilor băgați prin plasă. Îi doresc doar să facă un pic de muncă. Muncă adevărată. Muncă la frecat podelele într-un spital al patriei. Muncă la curățat veceuri prin școlile neamului. Muncă în cot, la cot, pe coate cu toți cei care, dimineață de dimineață, adună gunoaie de prin pubele prea pline de ciolane roase, de măduve supte, de zgârciuri rămase. Cu alte cuvinte, să-și ducă viața un pic (și) prin viețile noastre. Ăilalți. Ăia care încă mai muncesc. Încă mai plătesc cinstit, taxă cu taxă. Ăia care nu dorm noaptea de frica somațiilor. Căci încă n-am ajuns să fim vlădică și opincă”, mai scrie Gabriel Diaconu, unul dintre medicii care s-a implicat în consilierea victimelor tragediei din clubul Colectiv.

Într-o intervenție la Digi24, medicul a arătat că persoanele aflate în închisoare ar trebui să aibă condiții decente, la fel ca pacienții spitalelor și elevii școlilor din România.

Poziția mea publică a fost că, de vreme ce ne dorim condiții mai bune în penitenciare, și pentru corupți, și pentru borfași, și pentru condamnatul pentru alte fapte care țin de domeniul penal, ar trebui să manifestăm echidistanță când vine vorba de condițiile în general din instituții publice din România – spitale, școli, turism”, a spus medicul.

Poate că pare ridicol, dar fapt e că la ora adevărului toate acestea suferă din pricina felului în care o minoritate de oameni aleg să trăiască în această țară ca cetățeni alături de noi toți. Deranjul meu ca medic în România n-a fost unul vizavi de conțintul vorbelor lui Șerban Nicolae, cât de felul în care a intors un adevăr – altfel dur – în favoarea lăcrămoasă a unei clase care din persecutor devine pentru un anumit public persecutat”, a adăugat el, citat de Digi24.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos