Un ministru PSD nu a inteles votul romanilor din 26 mai: „Nu plecam de la putere nici in 2020. Cel mai mare blestem al Romaniei este sa ajunga USR la guvernare”

367

Social democratii par sa fi uitat infrangerea usturatoare din 26 mai si votul romanilor. Ministrul Culturii si Identitatii Nationale, Daniel Breaz, crede ca PSD va castiga alegerile si anul viitor, in timp ce accederea USR la guvernare ar fi „cel mai mare blestem al Romaniei”.

El a fost intrebat intr-o conferinta de presa cand va pleca de la MCIN.

„Voi pleca de la MCIN la finalul anului 2020. Cred ca vom castiga si alegerile din 2020 si sa nu ne mai gandim la instabilitate. Despre ce instabilitate vorbim? Opozantii nostri au calculat functia de presedinte al Camerei Deputatilor. Sa nu uitam, este cea de-a treia pozitie in stat. Au dovedit ca au o majoritate confortabila, minus 72 de voturi in Camera Deputatilor, deci nicio sansa. Iar cu ce propunere au venit pentru presedinte (al Camerei – n.r.), s-a vazut clar cate voturi au strans. (…) Cel mai mare blestem al Romaniei este sa ajunga USR la guvernare, atata timp cat tu doar injuri, critici, dar nu vii cu ceva constructiv. Sper ca si cei care i-au votat acum la europarlamentare sa se gandeasca foarte bine. Sa vedeti ca va incepe spectacolul in Parlamentul European, in curand”, a afirmat Breaz.

Ministrul social-democrat este de parere ca opozitia „ar trebui sa se mai potoleasca” si sa nu mai evoce rezultatele alegerilor din 26 mai, pentru ca acestea nu au nicio legatura cu scrutinul intern care va avea loc pentru Parlament.

„Ar trebui sa se mai potoleasca (opozitia – n.r.), pentru ca, in primul rand, nu au nicio viziune asupra guvernarii, sa nu se mai lege de alegerile europarlamentare, care nu au nicio legatura cu alegerile parlamentare. Apoi, sa se uite in oglinda si sa mai citeasca ziarele pe care le-a utilizat USR-PLUS in campania de la europarlamentare si in care minteau cu nonsalanta, in care spuneau ca Guvernul Ciolos a fost cel care a dat Legea unica a salarizarii si au crescut salariile romanilor cu 37,5%. Aberant. Daca acea jumatate de pagina din ziarul respectiv o lasau alba era mai bine, ca oricum a fost pe minut guvernarea Ciolos”, a afirmat Daniel Breaz.

El a adaugat ca majoritatea nu poate fi schimbata decat de cetatenii Romaniei, la alegerile parlamentare din decembrie 2020.

„Sa se potoleasca cu alegeri anticipate declansate de presedinte. Constitutia spune altceva. Daca vor sa aduca ceva bun romanilor, sa vina cu un program de guvernare coerent, prin care sa faca ceva mai bine decat ceea ce facem noi acum, dar nu sunt capabili sa faca absolut nimic. Sa inceteze cu toate acuzele, sa se mai uite si in ograda lor cei de la USR si sa vedem ce au fost inainte de a ajunge in parlament, cu ce s-au ocupat si cu ce se ocupa unii care ajung in parlament in momentul de fata”, a mai spus ministrul.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos