Un nou CAMPION! Relu Fenechiu CONDAMNAT, intr-un dosar nou, la 3 ani si 10 luni de INCHISOARE!

590

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a fost condamnat luni de Tribunalul Bucuresti la 3 ani si 10 luni inchisoare cu executare, dupa ce si-a recunoscut vinovatia intr-un nou dosar in care este acuzat de procurorii DNA Ploiesti de trafic de influenta in forma continuata si spalare de bani, anunta Agerpres. In prezent, Relu Fenechiu se afla in penitenciar, unde executa o pedeapsa de 5 ani de inchisoare primita in dosarul „Transformatorul”.

Judecatorii au dispus si confiscarea sumei de 901.526 de euro de la Relu Fenechiu, reprezentand obiectul infractiunilor de trafic de influenta si spalare a banilor, fiind mentinut sechestrul pus de procurori pe bunurile fostului ministru.

Tribunalul Bucuresti a avizat un acord de recunoastere a vinovatiei incheiat de Fenechiu cu procurorii DNA, in cadrul caruia el a acceptat sa primeasca o condamnare de 3 ani si 10 luni inchisoare cu executare, precum si interzicerea unor drepturi civile pe o perioada de 3 ani dupa executarea pedepsei.

Potrivit DNA, in perioada 2012 – 2014, Relu Fenechiu, in calitate de deputat, a pretins si a primit de la o firma de software 15% din valoarea unor contracte promovate de Ministerul Justitiei (in valoare de 13.990.059 lei fara TVA) si de o societate farmaceutica cu actionar majoritar Ministerul Sanatatii (in valoare de 8.130.721 lei, fara TVA), pentru sprijinul promis si acordat in castigarea si derularea acestor proiecte.

„Concret, sprijinul acordat de inculpatul Fenechiu Relu s-a materializat in interventia sa la functionari din cadrul Ministerului Justitiei sau la persoane din conducerea societatii farmaceutice, asupra carora avea influenta la acel moment. Pentru acest ‘ajutor’, inculpatul a primit de la reprezentantii firmei de software, prin intermediul a doua societati pe care le controla, suma totala de 3.966.716 lei (echivalentul a aproximativ 901.526,38 euro). Pentru a disimula provenienta ilicita a banilor, inculpatul Fenechiu Relu i-a determinat pe reprezentantii firmei de software sa incheie cu societatile respective mai multe contracte de prestari servicii, care in realitate nu au fost executate”, arata procurorii DNA.

Relu Fenechiu a primit de la Siveco Romania 620.000 de euro, prin firme controlate de el, intre care una apartine fratelui sau, dar si numerar, pentru a sprijini compania fondata de Irina Socol, in castigarea a doua contracte cu Ministerul Justitiei si Antibiotice Iasi.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos