Un nou caz de PLAGIAT: 147 de pagini din teza de doctorat a Ministrului Sănătății sunt copiate cuvânt cu cuvânt din alte lucrări de specialitate! Bodog apelează la un tertip de cea mai joasă speță: încearcă s-o scoată vinovată pe autoarea de la care a furat textele!

485

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, ar fi plagiat 147 din cele 232 de pagini are tezei sale de doctorat in Stiinte Economice, intitulata „Managementul si marketingul unitatilor sanitare”, sustinuta, in 2008, la Universitatea de Vest din Timisoara (UVT).

Doua dintre cartile din care ar fi copiat masiv sunt semnate, una de un consilier personal al sau, decanul unei facultati de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti, iar o alta ar fi semnata de o colega a sa, conferentiar universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie a Universitatii din Oradea.

„Nu pot sa cred ca au fost copiate pagini intregi si ca nu au fost citate. Nu pot sa va spun nimic despre acest lucru. O sa vorbesc cu domnul ministru cand o sa ne intalnim”, a declarat profesorul Petru Armean, pentru Press One, aratandu-se extrem de surprins ca in lucrarea lui Bodog sunt pagini intregi din a sa.

Pe de alta parte, Biroul de Presa al Ministerului Sanatatii a precizat:

„Informatiile detinute arata ca teza a fost redactata cu respectarea tuturor standardelor de calitate si de etica profesionala, iar originalitatea apartine integral autorului tezei, Florian Bodog. Argumentele pe care le cunoastem si pe care vi le comunicam sunt ca partea generala a tezei a fost elaborata in perioada 1991 – 2001, la Facultatea de Stiinte Economice a Universitatii din Oradea, sub coordonarea profesorului. Dr. Mihai Demetrescu. De asemenea, referatele care fac parte din lucrare au fost sustinute in aceeasi perioada. Din 2001, Facultatea de Stiinte Economice a ramas fara dr. Mihai Demetrescu, ca urmare a decesului sau; prin urmare, teza respectiva de doctorat nu a mai fost finalizata. La acel moment, Florian Bodog si-a dat acordul ca materialele de cercetare realizate de el sa fie folosite ca note de curs pentru studenti. Aceste note de curs nu au fost niciodata publicate anterior, ci au constituit doar suport in procesul didactic. Odata cu inmatricularea la Universitatea de Vest din Timisoara, Florian Bodog a revenit asupra tezei respective de doctorat, a continuat studiile necesare si a finalizat teza de doctorat prin elaborarea partii aplicate, si anume sub coordonarea profesorului Gheorghe Ionescu, directorul scolii necesare. Evident ca in aceasta perioada au fost actualizate datele din literatura de specialitate si bibliografia lucrarii, prin citarea completa si corecta a surselor conform standelor academice. Asa numitele suprapuneri intre teza realizata de domnul Florian Bodog si fragmenele din manualele care o au autor pe dr. Luciana Daina sunt, in fapt, o preluare a informatiilor care apartin in intregime domnului Bodog, in calitate de autor al acestora”.

Astfel, primele 47 de pagini din teza ministrului Sanatatii sunt plagiate, in cea mai mare parte, din volumul intitulat „Management: de la teorie la practica”, publicat in 2003, la Editura Universitatii din Bucuresti. De exemplu, de la pagina 10 pana la pagina 22 a primului capitlor, „Conceptul de la marketing general si marketing in serviciile de sanatate”, textul lui Bodog este identic cu cel de la paginile 246 – 259, ale capitolului 13, din volumul respectiv. Jurnalistii continua aratand toate similitudinile descoperite intre lucrarea ministrului si celelalte lucrari.

Surse din Ministerul Sanatatii au declarat ca, dupa ce a fost contactat pentru a i se cere un punct de vedere referitor la acuzatiile ca si-a plagiat teza de doctorat in Stiinte Economice, Florian Bodog a plecat la Oradea pentru a gasi „rezolvarea” acestei chestiuni.

Ministrul a reusit cumva sa o convinga pe Lucia Daina sa isi asume ea faptul ca a plagiat − avand in vedere ca in volumul „Manual de management sanitar” nu se spune nicaieri ca el ar fi contribuit la elaborarea acestuia.

Contactata, Lucia Daiana si-a aratat surprinderea fata de pozitia Ministerului Sanatatii.

Pana in vara anului 2016, actualul ministru al Sanatatii a fost si conducator de medicina, insa CNATDCU i-a retras calitatea, din cauza ca nu indeplinea criteriile pentru abilitare, avand doar doua articole stiintifice publicate in calitate de prim-autor.

Sursa: aktual24.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos