Un oficial al SUA transmite un mesaj fara precedent: „Coruptii devin antioccidentali, oficialitatile romane fac jocul Moscovei! Rusia vrea sa vulnerabilizeze Romania”

Consilierul politic al Ambasadei SUA la Bucuresti, David Allen Schlaefer, afirma ca „incetinirea luptei anticoruptie” din Romania starneste mari ingrijorari. El afirma ca politicienii acuzati de coruptie „folosesc un nationalism negativ: o retorica impotriva valorilor occidentale si o retorica anticoruptie”.

“Un factor de risc care ne ingrijoreaza mult este incetinirea luptei anticoruptie. Coruptia este un vector de influenta si poate fi extrem de periculoasa pentru Romania. Este cel mai important dintre toate motivele pentru care Romania ar trebui sa continue lupta impotriva coruptiei”, a declarat Schlaefer intr-un interviu la Europa FM.

„Rusia este mai activa – atit in Europa, cit si in Romania. De asemenea, in Statele Unite, desigur. Pentru noi, obiectivul este simplu: sa vulnerabilizeze Romania si sa slabeasca legaturile ei cu restul Europei si cu Statele Unite. Acesta este interesul Rusiei”, a adaugat diplomatul.

David Schlaefer a spus apoi ca persoanele publice din Romania acuzate de coruptie au dezvoltat „o retorica impotriva valorilor occidentale”, devenind astfel aliate ale Rusiei.

“Exista persoane care devin aliati de conjunctura ai Moscovei, care adopta – uneori, fara sa fie constienti – retorica Rusiei. Mai sunt persoane care fug de justitie, desigur, care au probleme de coruptie, care folosesc un nationalism negativ: o retorica impotriva valorilor occidentale si o retorica anticoruptie”, a aratat diplomatul.

Printre acesti anti-occidentali se numara si oficialitati romane, a acuzat apoi Schlaefer: „Cred ca nu sunt constiente de riscuri sau nu cunosc toate tacticile propagandei ruse – fara sa stie, repeta si disemineaza informatii fara a avea idee care este originea lor si cit de daunatoare pot fi”.

Un oficial al SUA transmite un mesaj fara precedent: „Coruptii devin antioccidentali, oficialitatile romane fac jocul Moscovei! Rusia vrea sa vulnerabilizeze Romania” was last modified: octombrie 24th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close