Un parlamentar ajunge sa castige 40.000 de lei pe luna! Jurnalista: ”Nu e prea mult?” Tariceanu raspunde: ”Va resping populismele ieftine. Vreti sa avem democratie? Atunci parlamentul trebuie sa functioneze!”

1163

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a enervat miercuri când jurnaliștii l-au întrebat cum e posibil ca un parlamentar să ajungă să încaseze și 40.000 de lei pe lună, scrie b1.ro.

Tăriceanu a negat că un ales poate ajunge la sumele astea, afirmând că această sume este pentru cheltuieli, dar s-a enervat rău când jurnaliștii au tot încercat să îi explice întrerupându-l.

„Sunt președintele Senatului, ok?”, a replicat foarte nervos Călin Popescu Tăriceanu.

Aceste declarații au fost făcute în contextul în care conducerea Parlamentului s-a reunit miercuri pentru a discuta sumele forfetare pe care parlamentarii le primesc pentru activități în circumscripțiile electorale.

Tăriceanu a anunțat că acestea se vor majorate pentru că sunt indexate cu indemnizația, iar prin legea salarizării aceasta a crescut pentru un deputat și senator de la 5.000 la 13.000 de lei.

„Sunt președintele Senatului, ok?”. Tăriceanu, extrem de supărat pe jurnaliștii care au întrebat cum poate ajunge un parlamentar la 40.000 de lei pe lună