Un post de televiziune american are doar cuvinte de lauda la adresa ”copiilor nebuni” care au iesit in strada sa lupte impotriva celor care ”au incercat efectiv sa legalizeze coruptia”!

468
Protestele de marti seara, dupa ce majoritatea PSD din Comisia juridica din Senat a votat gratierea faptelor de coruptie, au atras atentia presei internationale. Romanii au fost dati ca exemplu de catre moderatoarea Rachel Maddow pe postul de televiziune MSNBC, care a vorbit despre hotararea „copiilor nebuni” de a lupta impotriva legalizarii coruptiei, scrie HotNews.ro.
Jurnalista a facut o scurta istorie a perioadei comuniste si a descris Revolutia din 1989. Apoi ea a continuat cu protestele din februarie. Aceasta a subliniat ca liderul partidului de guvernamant, Liviu Dragnea, are probleme penale ce nu-i permit sa devina premier, motiv pentru care PSD incearca sa legalizeze coruptia.
„Efectiv au încercat să legalizeze corupţia. Asta a fost în februarie. Şi aproape că reuşiseră, dacă nu ar fi fost nişte copii nebuni care să iasă pe străzi. Priviţi ce s-a întâmplat în februarie în România. Deşi în februarie în România este frig, priviţi ce s-a întâmplat, câte sute de mii de oameni au ieşit pe străzi”, a relatat jurnalista.
Maddow a apreciat tenacitatea romanilor, cand acestia au iesit din nou marti in strada, in urma votului Comisiei juridice din Senat privind gratierea gaptelor de coruptie- luare de mita, dare de mita si  trafic de influenta.
„De data asta nu a mai durat atat de mult pentru ca Guvernul sa inteleaga mesajul. Senatul a intors votul”, a spus Maddow.
Maddow a transmis cu parere de rau ca americanii nu au astfel de reactii cand vine vorba de deciziile administratiei Trump cu privire la Health Care.
„Asta a fost in Bucuresti. La noi in tara, noi nu avem o amintire recenta a unei Revolutii sangeroase, cu lideri detronati si executati. Aici nu facem asta sau nu am facut de secole. Cu toate acestea, avem mari demonstratii in capitala. Ultima mare demonstratie a fost in Washington, dupa ce a fost inaugurat noul presedinte, dar cand vine vorba de prima cea mai importanta actiune, cand vine vorba de serviciile medicale nu avem un Bucharest on Potamic, nu avem o masă mare de oameni care să iasă la protest într-un singur loc”, a spus Maddow.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos