Ungureanu: ARD nu va bate palma cu extremismul politic

254

”Nu am discutat până în acest moment la nivelul conducerii politice a ARD o politică de alianțe post electorale, dar ceea ce reprezintă pentru noi țintă politică înseamnă cel puțin 30 de procente din locurile din viitorul Parlament, atingând acest nivel, putem în felul acesta profita de șansa închegării unei coaliții de guvernare. Cum va arăta această coaliție de guvernare, rămâne de văzut după data de 9 decembrie, vom avea atunci cam o săptămână timp să gândim coaliția de guvernare, structura ei, felul în care se fac alianțele, structura noului Executiv, compoziția nominală”, a spus Ungureanu întrebat despre o posibilă alianță cu UDMR după 9 decembrie.

Cât despre un posibil refuz al vreunei forțe politice, Ungureanu a spus că ”evident, ARD nu va intra niciodată la guvernare cu partide care promovează interese împotriva statului de drept, care afectează statutul democratic al României, care atentează grav la libertățile și la drepturile cetățenești” și că ”niciodată ARD nu va bate palma cu extremismul politic, de niciun fel”.

”Ceea ce ne interesează este un Executiv după 9 decembrie, capabil să conducă România printr-un an care va fi dramatic din punct de vedere economic – 2013 – care să poată apoi face față unui an care va fi iarăși profund politic – anul alegerilor europarlamentare și prezidențiale. Ceea ce ne dorim este o coaliție de guvernare alcătuită din profesioniști, din oameni care gândesc în interes național și nu în interesul personal, sau grupurilor din care fac parte”, a mai punctat liderul FC.

Mai mult, el a susținut despre o posibilă alianță cu PPDD că ”nu au discutat până în acest moment politica de aliațe” dar ”știe însă că există principii clare între ei care au fost convenite fără să aibă un aspect formal în jurul lor, asupra felului în care Alianța începe să se comporte după data de 9 decembrie”.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos