UNPR, divorț în instanță de PMP! Revenirea lui Oprea în viața politică nu e de bun augur pentru Băsescu!

453

Uniunea Naţională pentru Progresul României (UNPR) ca şi proiect politic lansat în urmă cu mulţi ani va continua, au decis reprezentanţii formaţiunii politice în urma primului Comitet Naţional Executiv, care a avut loc în oraşul Borşa, a declarat, duminică, pentru Agerpres, secretarul general al partidului, Nuţu Fonta.

„Comitetul Naţional Executiv al Uniunii Naţionale pentru Progresul României (UNPR) s-a întrunit între 22-23 septembrie 2017 la Borşa, în judeţul Maramureş, în şedinţă statutară. Reprezentanţii structurilor teritoriale au hotărât sa continue acest proiect politic început de mai bine de 7 ani, prin revitalizarea organizaţiilor judeţene şi printr-o schimbare radicală de ideologie, acţiune şi de viziune. UNPR doreşte să redevină un partid politic care să ofere stabilitate şi predictibilitate pe scena politică din România, susţinând traiectoria europeană şi parteneriatele strategice cu SUA”, a afirmat Nuţu Fonta.

Acesta a susţinut că atât la nivel naţional, cât şi teritorial vor fi reactivate filiale şi organizaţii care intenţionează să asigure continuitatea UNPR.

„Nu am dispărut ca şi partid politic în urma fuziunii cu PMP, figurăm mai departe în Registrul Partidelor Politice din România, iar la nivel naţional o serie de foşti preşedinţi ai organizaţiilor judeţene au preluat organizaţiile şi au început activitatea. Considerăm că UNPR are forţa să se refacă, iar în ţară există numeroşi colegi care doresc să asigure continuitatea activităţii. De altfel, în urmă cu un an de zile, prin votul a 428 de delegaţi prezenţi la Conferinţa Naţională Extraordinară, s-a hotărât revocarea hotărârii Conferinţei Naţionale Extraordinare din 20 iulie 2016, prin care s-a decis fuziunea prin absorbţie a UNPR de către PMP. BPN ne-a mandatat pe mine şi pe fostul senator Marian Vasiliev cu împuternicirea de a solicita instanţei respingerea fuziunii dintre cele două partide în urma încălcării flagrante a protocolului şi înţelegerilor iniţiale ale fuziunii”, a spus Nuţu Fonta.

Secretarul general al UNPR a mai subliniat că în urma întâlnirii, Comitetul Naţional Executiv al UNPR a decis să aibă o nouă abordare politică la nivel naţional.

„Ne propunem să fim mult mai activi şi mai dinamici, prezenţi în tot ce cea ce înseamnă politici de interes naţional, având o nouă viziune şi perspectivă. Cred că putem fi un factor al echilibrului, un jucător politic consecvent care poate reprezenta interesele românilor”, a spus Nuţu Fonta. Potrivit acestuia, UNPR deţine filiale active în mai multe judeţe din Transilvania şi Banat, dar şi în sudul ţării.

Sursa: stiripesurse.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos