Unul dintre motivele suspendarii lui Traian Basescu: Amenintarile aduse partidelor parlamentare

484

Secretarul Consiliului National PSD, Codrin Stefanescu a precizat ca unul dintre motivele grave ale suspendarii lui Traian Basescu constituie amenintarile sale asupra partidelor parlamentare.

„De fapt, ele se adreseaza nu numai clasei politice, dar si jurnalistilor, societatii civile si intregii opinii publice, fiind un act fara precedent in ultimii 23 de ani in Romania, dar si intr-o tara membra a Uniunii Europene. Gestul incalificabil al lui Traian Basescu, pe langa periculozitatea actiunii in sine, depaseste cu mult nu numai cadrul constitutional si legal, dar si prerogativele conferite unui presedinte. De fapt, atitudinea lui Traian Basescu denota disperarea pierderii pozitiei de presedinte, a puterii absolute si a controlului asupra unor institutii politizate”, considera Stefanescu, potrivit unui comunicat remis.

Potrivit acestuia, decizia suspendarii lui Traian Basescu „este necesara, in conditiile in care, in ultimii ani am asistat la derapaje grave de la principiile statului de drept”.
„De altfel, Traian Basescu este ultima persoana care poate vorbi despre “abuzuri fara precedent” si “atacuri asupra institutiilor statului”, in conditiile in care, in ultimii ani, regula pe care a impus-o, in jocul politic, a fost aceea ca “cine nu este cu mine, este impotriva mea si suporta consecintele”. De aceea, este absolut necesar sa ia sfarsit aceasta “epoca Basescu”, in care injustitia, coruptia la cel mai inalt nivel, santajul, amenintarile si dosarele politice au fost modalitatile dupa care s-a condus. Trebuie sa inceteze o data pentru totdeauna arestarile pentru delicte de opinie, hartuirea jurnalistilor si a reprezentantilor societatii civile, sau abuzurile unor institutii ale statului. Romania trebuie sa intre pe fagasul normalitatii, in care sa fie respectate, cu strictete, Constitutia, legile fundamentale ale democratiei, dar si drepturile si libertatile cetatenilor”, a mai sustinut Codrin Stefanescu.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos