Urmarit penal de DNA pentru ABUZ IN SERVICIU, primarul municipiului Botosani se imbuiba din banii publici: si-a dat singur leafa de 13.000 lei!

310

Angajaţii din administraţia publică de la Botoşani au salarii mai mari. Majorarea lefurilor a fost votată marți în şedinţele de Consiliu Local şi Consiliu Judeţean. Totodată în paralel la Consiliul Judeţean, salariile au fost majorate printr-o hotărâre votată de consilierii judeţeni în plen. De la portar şi până la secretarul primăriei, salariile au crescut, aproape dublându-se în unele cazuri, scrie Adevărul.

Astfel, după primar care câştigă brut 13.050 de lei şi după viceprimari, care la rândul lor primesc o leafă de 11.600 lei brut, cel mai mare salariu din Primăria Botoşani va fi câştigat de secretarul Primăriei, mai precis 9.570 de lei brut la gradul II.

Urmează apoi la acelaşi grad de vechime, arhitectul şef cu 9.425 de lei brut. La rândul său, un şef de serviciu din cadrul Primăriei va câştiga 7.323 de lei brut.

De măriri salariale beneficiază şi magazionerii, casierii şi chiar şoferii. De exemplu un magazioner debutant va primi din partea statului 2.059 de lei brut. Portarul Primăriei va avea conform acestei hotărâri, o leafă de 1.769 de lei brut. Cele mai mici lefuri la Primăria Botoşani le vor avea muncitorii necalificaţi. Adică 1.552 de lei brut pe lună.

Și la Consiliul Judeţean situația e roz. Astfel, cel mai mare salariu la Consiliul Judeţean Botoşani, după cel al preşedintelui şi al vicepreşedinţilor, va fi încasat de secretarul judeţului, mai precis 9.933 de lei brut. Totodată un simplu referent va fi remunerat cu un salariu între 2.741 de lei şi 3.416 lei în funcţie de vechime.La rândul lor, consilierii de la cabinetul preşedintelui de Consiliu Judeţean, vor primi lefuri între 3002 şi 3741 de lei. La Consiliul Judeţean, cel mai mic salariu va fi încasat de portar, mai precis 2.113 lei.

Totodată au fost majorate şi lefurile angajaţilor diferitelor servicii subordonate Primăriei, precum Serviciul Public Local de Asistenţă Socială dar şi Direcţii Servicii Publice, Sport şi Agrement Botoşani. La aceste servicii, cel mai mult vor câştiga directorii, peste 7400 de lei brut iar cel mai puţin portarii cu peste 1700 de lei brut şi muncitorii necalificaţi,fără sporuri, peste 1500 de lei brut.

Totodată vor fi mărite şi lefurile poliţiştilor locali. Un poliţist local de clasa I va fi plătit cu sume ce variază între 2.074 de lei şi 4.582 de lei. De menţionat că la toate aceste salarii atât în cadrul Primăriei dar şi al direcţiilor şi serviciilor acesteia, se vor adăuga şi diferite sporuri.