USL a decis: Referendum pentru Constitutie simultan cu europarlamentarele!

622

1modaUSL a decis organizarea referendumului pentru validarea Constitutiei simultan cu europarlamentarele din luna mai, consultarea populara urmand sa aiba loc timp de doua zile, cu prag de validare de 50%, au declarat, potrivit surselor din Uniune.

Stroe a fost intrebat, inainte de sedinta USL, daca referendumul pentru revizuirea Constitutiei va fi organizat la aceeasi data cu alegerile europarlamentare.

„Da, asa e”, a replicat ministrul liberal.

„Probabil doua zile”, a mai afirmat Stroe, intrebat daca referendumul de revizuire ar putea fi organizat pe parcursul a doua zile.

Ministrul a mai precizat ca in protocolul USL se va mentiona numele candidatului USL la alegerile prezidentiale, precum si al premierului.

Liderii USL au decis, duminica seara, intr-o sedinta restransa, informala, sa convoace referendumul pentru revizuirea Constitutiei in luna mai, odata cu alegerile europarlamentare.

Totodata, USL a stabilit ca referendumul sa se desfasoare pe parcursul a doua zile. Referendumul se va desfasura cu un prag electoral de 50% prezenta.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos