USL S-A RUPT: PNL a iesit de la GUVERNARE si cere demisia lui Victor Ponta!

672

1qqqUSL S-A RUPT. Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat ca formatiunea va iesi de la guvernare si cere demisia lui Victor Ponta, in caz contrar, liberalii vor ramane in opozitie.

Liderii PNL au adoptat, marti seara, o rezolutie privind iesirea liberalilor de la guvernare.

Rezolutia prevede iesirea de la guvernare, demisia in bloc a ministrilor PNL si a secretarilor de stat, solicitarea demisiei premierului Victor Ponta si pozitia parlamentarilor liberali la momentul votului asupra noului Guvern Ponta.

De asemenea, in rezolutie se constanta incetarea existentei USL.

Crin Antonescu a sustinut o conferinta de presa dupa sedinta PNL. Iata principalele declaratii:

Am sa prezint elementele concrete ale deciziei luate de PNL in aceasta seara. Este o decizie care s-a luat cu un vot covarsitor, dar care nu s-a luat usor. E o decizie pe care nu ne-am dorit-o. Toata alianta pe care am construit-o, am dus-o trei ani si 20 de zile a avut un sens atata vreme cat am putut spera ca obiectivele, promisiunile, sunt urmarite. Nu mai avem niciuna din aceste sperante.

Ni s-a parut onest sa nu prelungim un festival de ipocrizie, sa avem curajul sa constatam ceea ce e adevarat: ca USL nu mai exista pentru ca nu mai avea sens sa existe.

Prin incalcarea repetata si flagranta a unor elemente a intelegerii politice de catre Ponta, PNL a decis sa puna capat unei crize prelungite de Ponta, sa nu accepte o prelungire de 45 de zile, sa decida retragerea ministrilor sai din acest Cabinet.

Sursa: realitatea.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos