USL vrea să ştie concret care sunt bunurile "simbolice" care pot fi împărţite de candidați

215

„Având în vedere dispozițiile art. 15 și ale art. 55 din Legea 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaților și a Senatului și pentru modificarea și completarea Legii nr. 67/2004 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, a Legii administrației publice locale nr. 215/2001 şi a Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, cu modificările și completările ulterioare, precum și prevederile Regulamentului de organizare și funcționare a birourilor și oficiilor electorale constituite la alegerile pentru Camera Deputaților și Senat din anul 2012, Uniunea Social Liberală solicită Biroului Electoral Central să clarifice și să definească în mod explicit care sunt care nu intră în categoria celor prevăzute la art. 55 (1) din Legea 35/2008”, scrie în solicitarea făcută de Crin Antonescu, Victor Ponta și Daniel Constantin.

De asemenea, aceștia cer BEC să menționeze, prin enumerare, o listă concretă și exclusivă a bunurilor care pot fi folosite de candidați. „Având în vedere faptul că nu sunt definite în cadrul normei juridice mai sus menționate, considerăm că pentru buna desfășurare a campaniei electorale este necesar ca Biroul Electoral Central să menționeze, prin enumerare, lista concretă și exclusivă a acelor bunuri care pot fi folosite de candidați și/sau valoarea materială maximă pe care acestea o pot avea, fără să existe încălcări ale prevederilor legale”, mai susțin copreședinți.

Ei subliniază că este necesară o clarificare pentru a evita frauda electorală. „Uniunea Social Liberală vă solicită oficial, pe această cale, o decizie de lămurire a prevederilor art. 55 al.3 din Legea nr.35/2008, așa cum BEC a procedat cu alte ocazii. USL consideră că o astfel de clarificare este absolut obligatorie pentru a evita ca în spatele unui articol de lege general să se ascundă încercări de fraudă electorală”, mai menționează aceștia.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos