USR: ”Dragnea pedepseste guvernul Grindeanu pentru esecul planului de subminare a Justitiei. Solutia necesara pentru Romania devine cea a ALEGERILOR ANTICIPATE!”

445

Criza din interiorul PSD a făcut liderii USR să ceară într-un comunicat de presă organizarea de alegeri anticipate. Aceștia susțin că acest scandal iscat din interese personale din sfera penală a dus România într-o criză politică puternică ce poate fi rezolvată doar prin alegerea unui nou Parlament, scrie b1.ro.

USR subliniază principalele motive care fac necesare organizarea de alegeri anticipate și anume interesul lui Liviu Dragnea privind legile penale deoarece este condamnat penal definitiv și cercetat în alt dosar, iar Sorin Grindeanu a semnat OUG 13 de modificare a codurilor penale.

Organizarea de alegeri anticipate se poate face prin demiterea guvernului și respingerea de Parlament a doi premieri propuşi de preşedinte, în termen de 60 de zile sau prin demisia în bloc a senatorilor și deputaților.

Redăm mai jos integral comunicatul de presă transmis de USR: 

Partidul Uniunea Salvați România constată cu îngrijorare că liderii coaliției de guvernare PSD-ALDE catapultează România într-o criză politică pentru a-și satisface interesele pur personale din sfera penală. Alegerile anticipate reprezintă singura soluția decentă în această situație.

Constatăm că, cel puțin aparent, nedezvoltarea suficientă a relațiilor cu Rusia a determinat CPExul PSD să îi spună конец [konieț] lui Grindeanu dar acesta le-a răspuns cu нет [niet].

Ține de consecvența politică faptul că evaluarea activității unui Guvern care și-a atras eticheta de #noapteacahoții să fie realizată de către Darius Vâlcov, un specialist în întâlniri nocturne cu iz penal și capitonarea pereților cu tablouri de proveniență ilicită.

Nu ne facem vreo iluzie cu privire la corpul comun din care provin atât domnul Dragnea, condamnat penal definitiv și cercetat penal, precum și domnul Grindeanu, semnatar al OUG 13/2017. Aceștia sunt exponenți ai aceleiași clase politice iresponsabile, capabilă după cum vedem în aceste zile, să ducă țara în criză politică la nivel guvernamental pentru interese partinice netransparente și interese pur personale din sfera penală. Mizele reale ale evenimentelor recente nu sunt măsurile de creștere a nivelului de trai sau perdeaua de fum a programului de guvernare ci încercările nereușite de a submina demersurile anticorupție care i-au dus la exasperare pe cei doi președinți cu probleme penale de la PSD și ALDE. Liviu Dragnea pedepsește Guvernul Grindeanu pentru eșecul planului de subminare a Justiției.

USR este alături de milioanele de cetăteni onești, plătitori de taxe și impozite, care își doresc școli, spitale și autostrăzi, nu politicianism, jocuri de culise și manipulări. USR solicită o guvernare responsabilă, lipsită de populism, transparentă, predictibilă și orientată strict către valorile europene și transatlantice.

În contextul actual, când cetățenilor li se cere în fapt să aleagă între oferta de incompetență și cea de hoție furnizate de o coaliție care a dovedit în doar șase luni incapacitatea explicită de a guverna, soluția decentă și necesară pentru România devine cea a alegerilor anticipate.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos