USR il propune la CCR pe Cristi Danilet, judecator dat afara din magistratura

36

USR il propune pe Cristi Danilet pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala.

Anuntul a fost facut de seful interimar al partidului, Catalin Drula, pentru G4Media.ro.

”USR a decis sa il sustina pe judecatorul Cristi Danilet la CCR. Vom inainta propunerea formala in procedura parlamentara”, a spus Drula.

Trei posturi de judecatori la CCR vor fi vacantate in luna iunie, dupa ce isi incheie mandatele Mona Pivniceru, Daniel Morar, dar si presedintele Curtii Valer Dorneanu.

Nominalizarile trebuie facute de Administratia Prezidentiala, Camera Deputatilor si Senat.

Anuntul lui Drula vine dupa ce Danilet scrisese pe Facebook ca nu ar refuza daca ar fi propus.

”Nu as spune nu daca mi s-ar propune. Mai ales ca acum sunt liber de contract. E o pozitie inalta, de unde pot fi tinute in echilibru autoritatile statului si se stabileste compatibilitatea legilor cu actul fundamental al tarii.

Studiez de multi ani aceste aspecte, pozitiile mele in acest domeniu sunt publice, articolele mele apar in publicatii stiintifice prestigioase. Nu am fost si nu sunt implicat politic. Legea este singura mea politica, pentru care militez de ani atat la nivel doctrinar, cat si in mod civic, la firul ierbii”, scrisese pe Facebook Danilet.

Danilet este la acest moment suspendat din magistratura, dupa decizia din decembrie 2021 a CSM. El a atacat in instanta decizia.

Danilet sustine ca excluderea sa din magistratura a fost decisa de CSM pentru doua filmulete publicate pe Tik Tok, care nu au legatura cu justitia si profesia de magistrat, ci se refera la viata privata.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos