Val de demisii in noul PSD, adica Pro Romania, partidul fostului lider PSD Victor Ponta!

711

Daniel Constantin, Sorin Campeanu si alti 14 membri fondatori, parlamentari, coordonatori de filiala demisioneaza din Pro Romania, invocand tendinta de schimbare a idealurilor si doctrinei partidului.

”In viata politica, sunt momente in care anumite delimitari si decizii traseaza intentiile politicienilor. Initial, proiectul Pro Romania a fost fundamentat pe o componenta ideologica de centru, insa am constatat o evolutie sustinuta spre o alta directie, schimbandu-se doctrina si idealurile.

Reamintim faptul ca, de cand am intrat in politica, am fost adeptii ideilor social-liberale, deoarece Romania are nevoie de politici si masuri care sa puna pe primul loc libertatea si drepturile cetatenilor, dar care includ totodata si aspectele sociale. De aceea, ramanand fideli ideilor si valorilor in care credem, ne angajam sa le implementam in continuare pentru Romania. Alaturi de noi sunt cei mai multi dintre cei cu care am pornit la un nou drum in 2017, dar si colegi care s-au alaturat ulterior Proiectului, care inteleg sa fie acum solidari cu principiile pe care le-am expus”, spun demisionarii.

”Noi, semnatarii acestei declaratii, am demarat proiectul politic Pro Romania intr-un moment dificil, mai 2017, in care numerosi oameni politici cu experienta nu acordau sanse mari acestei initiative. Pro Romania a fost un proiect construit sa ofere oamenilor de buna credinta, de la simpli votanti, la politicieni, o alternativa reala la peisajul complex si complicat in care a stagnat politica romaneasca. Am initiat si realizat acest Proiect cu oameni care, in primul rand, au renuntat la ambitiile personale si la privilegii facile, acceptand sa construiasca de la zero o solutie politica de centru pentru Romania. Este vorba de un Proiect politic in care toti ne-am regasit pe deplin si pe care l-am conceput in asa fel incat sa reprezinte o parte importanta a intereselor cetatenilor romani, atat in planul politicilor publice propuse, cat si in plan ideologic. Bunele intentii insa, uneori, nu sunt de ajuns. Este nevoie de ceva mai mult pentru ca, in timp, proiectele si strategiile pe care le propunem sa prinda contur. Iar aici, dificultatile apar, de multe ori, acolo unde te astepti mai putin”, afirma ei, conform anuntului postat pe pagina lui Daniel Constantin.

Demisionarii din Pro Romania precizeaza ca sunt in continuare o echipa puternica si dornica sa se implice intr-un proiect de reformare a societatii romanesti.

”In acest sens, semnam astazi impreuna o demisie colectiva din PRO Romania si vom continua sa credem in valorile pe care le-am promovat in mod consecvent”, se arata in finalul mesajului, fiind prezentata lista semnatarilor:

Daniel Constantin – Fondator si Primvicepresedinte PRO Romania
Sorin Mihai Cimpeanu – Fondator si Primvicepresedinte PRO Romania
Mircea Banias – Deputat, Vicepresedinte PRO Romania si Coordonator Constanta
Damian Florea -Fondator, Deputat, Coordonator Ilfov
Liviu Balint – Deputat, Coordonator Salaj
Georgian Pop – Deputat
Razvan Mitu – Fondator, Vicepresedinte PRO Romania si Coordonator Bucuresti
Cristian Cosmin – Fondator si Vicepresedinte PRO Romania
Raluca Halit – Fondator PRO Romania, Coordonator Tineret Bucuresti
Georgica Dumitru – Coordonator Dambovita
Marius Sanfirisca – Coordonator Hunedoara
Silvian Dan – Coordonator Olt
Gigi Danut Feteanu – Coordonator Sibiu
George Manciu – Coordonator Sector 2
Letitia Stoian – Coordonator Sector 4
Dan Marian – Coordonator Sector 5

In 2 decembrie, Mihai Tudose, europarlamentar si fost premier a demisionat, motivul fiind totalul dezacord cu conducerea centrala.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos