Varujan Vosganian: Noi facem ministere dupa oameni, nu alegem oameni pentru ministere!

523

vosganianMinistrul Economiei, Varujan Vosganian a declarat ca in Romania se creeaza ministere pentru oameni, in loc sa fie numite persoane competente pentru fiecare minister.

„Noi facem ministere dupa oameni, nu alegem oameni pentru ministere. Fiecare guvern nou schimba modul de guvernare. Suntem in administratia centrala ca noaptea in desert, unde dunele de nisip arata diferit dimineata fata de cum arata noaptea”, a afirmat Vosganian intr-o conferinta.

El a adaugat ca intentioneaza sa elaboreze o strategie de reindustrializare a tarii, care va presupune vanzarea participatiilor minoritare ale statului.

„Vrem o strategie de reindustrializare a tarii. Tranzitia se va incheia cand se vor emancipa mentalitatile. Obiectivul Ministerului Economiei este transferarea economiei de stat catre privat, asta inseamna privatizarea companiilor de stat. Trebuie sa vindem participatiile minoritare, trebuie sa scapam de aceste codite. Acestea nu sunt cadavre, sunt componente care pot fi valorificate”, a spus el.

Potrivit lui Vosganian, romanii trebuie sa fie mandri si de industria lor, nu doar de fotbalisti si de interpretii de muzica populara.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos