Vasile Blaga: Basescu nu a fost extrem de implicat in PDL!

605

TRAIAN BASESCU - GRUPUL PENTRU DIALOG SOCIALPresedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca Traian Basescu nu a fost extrem de implicat in PDL si ca a inteles, din afirmatiile sefului statului, ca acesta se desparte de toate partidele.

„Eu pot sa va spun ca a fost aici o legenda. Tot timpul s-a spus si n-am avut noi forta necesara sa comentam, Traian Basescu nu a fost extrem de implicat, ca sa nu spun ca nu a fost implicat in viata partidului. S-a scris aici foarte multe despre asta. Nu ne-a spus: «Il numiti pe X vicepresedinte, pe Y secretar». Sigur, in momentul in care s-au nominalizat ministrii, Constitutia spune ca premierul propune si desigur a discutat cu presedintele. Lucrurile sunt clare”, a spus Blaga.

El a precizat ca a inteles ca Basescu se desparte de toate partidele.

„Ceea ce am inteles si eu foarte bine este ca domnia sa (Traian Basescu – n.r.) de toate partidele politice a inteles foarte clar sa se desparta. Pana la urma, fiecare cetatean roman are dreptul la propria opinie si domnul presedinte are”, a mai spus Blaga dupa sedinta BPN al PDL.

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, duminica, la un restaurant din Capitala, cu initiatori ai fundatiei „Miscarea Populara”.

El a declarat, la final, ca fundatia ar putea fi un partener care sa il sprijine, dar el nu mai are nevoie de partide in momentul de fata.

„Chiar dezavuez mesajele dragute transmise de Videanu, de Anca Boagiu si de Vass, ieri, de la Conventie (sambata, la CNC al PDL, unde au fost alesi liderii PDL). Parteneriatul meu cu ei s-a incheiat, iar ce am vazut ieri la Colegiul PDL-ului mi-a confirmat ca am facut foarte bine ca am incheiat aceasta colaborare. Ei sa-si vada de politica lor, aici discutam despre o fundatie care vrea sa antreneze alte categorii de oameni decat pe cei care sunt in actualele partide”, a declarat presedintele dupa intalnire.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos