VASILE BLAGA a castigat sefia PDL din primul tur! Udrea a depus contestatie cerand renumararea voturilor

589

1blagaVasile Blaga a fost anuntat oficial castigator al functiei de presedinte al PDL, el obtinand 2344 voturi din totalul celor 4567 valabil exprimate de delegatii la Conventie, in timp ce Elena Udrea a intrunit 2014 voturi, iar Monica Macovei – 209, potrivit rezultatelor prezentate de Mircea Toader.

UPDATE 19:45 Blaga: Lucrurile sunt incheiate. Nu-mi pui la indoiala loialitatea dupa ce ai umblat peste tot

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a spus, in discursul de final al Conventiei Nationale, ca „este foarte greu sa pierzi”, dar ca din punctul sau de vedere lucrurile „sunt incheiate aici”, mentionand ca el nu a umblat azi-noapte prin hoteluri si ca nu i se poate pune la indoiala loialitatea fata de PDL.

Blaga a fost invitat la microfon pentru discursul de invingator, imediat dupa ce sustinatorii Elenei Udrea au anuntat contestarea rezultatelor alegerilor din partid.

In momentul in care Blaga a venit la microfon, Elena Udrea si sustinatorii sai, ca si „grupul reformistilor” au coborat de pe scena.

In replica, Vasile Blaga a spus raspicat:

„E greu sa pierzi, si eu am pierdut, dar niciodata nu am pus la indoiala corectitudinea si cinstea colegilor care au numarat. Exista viata si dupa 23 martie si treaba noastra e de a veni in fata Consiliului National de Coordonare, care sa decida o echipa puternica, care sa se bata cu USL”.

Pe un ton ridicat, Vasile Blaga le-a mai spus delegatilor la Conventia Nationala:

„Incer sa fiu calm. Eu nu am umblat azi-noapte prin hoteluri, nu am venit sa va dau de mancare gratis”.

Vasile Blaga a spus ca din punctul lui de vedere lucrurile se incheie aici si batalia este cu USL si ca asteapta o echipa unita care are trei lucruri de indeplinit: reconstructia partidului, batalia cu USL si reconstructia dreptei romanesti.

Blaga a mai spus ca nu a fost niciodata in PSD si in PNL si nu accepta sa i se puna la indoiala loialitatea.

„Eu nu am fost niciodata in PSD si in PNL, nu accept niciodata sa mi se puna la indoiala loialitatea dupa ce te-ai plimbat peste tot”, a adaugat Blaga.

El a spus ca reconstructia dreptei romanesti nu trebuie facuta oricum, ci cu „portocaliu, cu trandafir si cu Verde-nrourat”.

UPDATE 19:05 – Rezultatul oficial al alegerilor

Presedintele Comisiei de numarare a voturilor, Mircea Toader, a prezentat de la tribuna Conventiei rezultatul turului 1 al alegerilor pentru functia de presedinte al partidului.

El a spus ca, dupa inchiderea votarii, au fost exprimate 4615 voturi, valabil exprimate fiind 4567, iar anulate 48.

Voturile valabil exprimate pentru cele trei motiuni sunt, potrivit rezultatelor anuntate: „Reformistii” – 209, „Noul Partid Democrat Liberal. O noua Romanie” – 2014, „Romania dreapta. Politica dincolo de lozinci” – 2344.

Toader a precizat ca liderul motiunii „Romania dreapta. Politica dincolo de lozinci”, Vasile Blaga, care a obtinut majoritatea voturilor valabil expirmate, este declarat presedintele PDL.

In timpul anuntului facut de Toader, Blaga si cei patru sustintari ai sai care au vorbit la motiune s-au aflat pe scena, in timp ce ceilalti lideri de motiune – Elena Udrea si Monica Macovei – nu erau prezenti, venind ulterior pe scena.

Dupa rezultatul votului, din sala s-au auzit scandari precum: „Blaga presedinte”, „Stolojan”, „Flutur”, „PDL” si „Unitate”.

UPDATE 19:00 Udrea a depus contestatie cerand renumararea voturilor exprimate de delegatii la Conventia PDL

UPDATE 18:40 Sustinatori Udrea: Diferenta de 265 de voturi intre numarul de votanti anuntati initial si rezultate

Potrivit acestor surse, au fost anuntate initial ca voteaza 4359 de persoane, dar in urma votului au rezultat 4611.

Sursele citate au mai spus ca numaratoarea arata ca Vasile Blaga avea 2349 voturi, iar Elena Udrea 2006.

Surse apropiate acestui candidat sustin ca Elena Udrea ia in calcul sa conteste rezultatul votului.

UPDATE 18:20 Vasile Blaga ar castiga sefia PDL din primul tur – surse

Conform unor surse din randul democrat-liberalilor care au participat la numararea voturilor, pana acum, Vasile Blaga are 2.350 de voturi, Elena Udrea – 2003 voturi, iar Monica Macovei – 154, in conditiile in care la Conventie au participat 4.600 de delegati.

UPDATE 16:40 – Toader: Sunt 20 de delegati care nu s-au regasit pe liste, calculatorul nu i-a selectat, am remediat

„Nu au fost omisiuni, doar erori de calculator. Din doi cu acelasi nume, a fost luat doar unul, Pe cel cu a sau cu a din a calculatorul nu l-a ales. In cazul celor cu nume identice trebuia pus si parintii, nu ne-am gandit ca vor fi din acelasi judet cu acelasi nume. Iar cei care si-au uitat buletinele le-au trimis pe e-mail in copie, le-am aprobat sa voteze pe copie, altii nu au votat”, a mai spus Toader.

Candidatul la sefia PDL Elena Udrea a declarat, in timp ce procesul de votare era in desfasurare, ca mai multi delegati nu reusisera sa voteze pentru ca nu se regaseau pe liste sau prenumele le-a fost trecut incorect, ea aratand ca organizatorii i-au transmis ca nu a mers calculatorul.

UPDATE 16:35 VOTUL S-A INCHEIAT

„Procedura de vot s-a incheiat, cine nu a votat, asta este viata, comisia de numarare incepe sa numere voturile”, a anuntat Toader.

Castigatorul este cel care obtine jumatate plus unu din numarul de voturi valabil exprimate, iar daca niciunul dintre candidati – Monica Macovei, Elena Udrea si Vasile Blaga – nu ia acest scor, va fi organizat al doilea tur de scrutin intre primii doi clasati.

Delegatii la Conventia Nationala a PDL au votat de asemenea pentru desemnarea presedintelui Comisiei Nationale de Integritate, Statut si Litigii (C.N.I.S.L.) si a presedintelui Comisiei Nationale de Revizie si Control (C.N.R.C).

UPDATE 14:50 VOTUL A INCEPUT

Delegatii la Conventia Nationala a PDL au inceput, sambata, votul pentru alegerea presedintelui partidului.

Deputatul Mircea Toader, presedintele comisiei de numarare a voturilor, a facut de la tribuna Conventiei o prezentare a procedurilor de vot, mentionand ca delegatii nu pot vota fara carte de identitate sau pasaport si ca este interzisa fotografierea buletinului de vot.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos