Vasile Blaga: Cerem demisia premierului Victor Ponta

558

Unicul candidatul la functia de presedinte al PDL, Vasile Blaga, a declarat la Conventia Nationala, ca cere demisia premierului Victor Ponta, invocand situatia plagiatului care ar fi fost comis de acesta.

„Ne aflam intr-un moment in care constructia democratica a societatii romanesti se afla intr-un mare pericol, intr-un moment in care libertatea prezenta si sansele viitoare ale romanilor sunt din nou amenintate de presiunile si demagogia stangii socialiste”, a declarat Blaga.

El a mai apreciat ca nu a fost luata nicio decizie cu adevarat importanta pentru dezvoltarea economiei tarii, dar ca, in schimb, Victor Ponta si guvernul USL „nu scapa nicio ocazie pentru a discredita statul de drept”.

„Nu s-a mai vazut inca un prim-ministru si un guvern care sa trateze iresponsabil institutiile fundamentale ale statului atunci cand deciziile lor nu le convin. Nu s-a mai vazut un prim-ministru care sa atace o hotarare a Curtii Constitutionale atunci cand nu-i convine. Spune ca este politizata Curtea Constitutionala; dar nu a fost politizata atunci cand a luat decizii favorabile USL, cand era in opozitie? Amintesc doar de comasarea alegerilor; salutau cu mare placere decizia CC, iar noi nu am contestat-o. Uitati la ce practici apeleaza USL pentru a-si salva presedintele de furt, de plagiat. (…) Si ce s-a gandit domnul Ponta in situatia asta? Sa inventeze un nou Grajdan. Si il cheama Pop (…). Pentru toate astea, noi astazi ii cerem demisia domnului prim-ministru Victor Ponta”, a spus Blaga.

Vasile Blaga a mai spus, in interventia sa in fata delegatilor la Conventia Nationala, ca l-a durut fiecare plecare a unui membru PDL si a apreciat ca acestia nu sunt foarte fericiti acolo unde au plecat. In opinia sa, invingatori sunt doar care lupta in orice conditii pentru principiile si angajamentele pe care si le-au luat.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos