Vasile Blaga: PDL nu se rupe! Nu-l mai bagati in seama pe Alba ca Zapada!

597

1blagaPresedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, luni, ca PDL nu se va rupe, ca a avut si va avea discutii cu toti democrat-liberalii si ca nu vede in acest moment necesara o masura de excludere a unor membri.

Intrebat inainte de sedinta BPN daca PDL se va rupe, Vasile Blaga a spus:

„Nu, nu se rupe. Avem actiuni foarte clare, ati participat saptamana trecuta la lansarea programului pentru agricultura in Calarasi, joi lansam la Galati programul pentru mediul de afaceri si vineri la Resita dezvoltarea durabila”.

In legatura cu zvonurile ca o parte din PDL va pleca la Partidul Popular si cu faptul ca Sebastian Lazaroiu a spus ca e posibil sa se desprinda un grup din PDL, Blaga a raspuns:

„Dumneavoastra il mai bagati in seama pe Alba ca Zapada? Ce s-a adeverit din toate pronosticurile facute de dansul din ultimii trei-patru ani?”.

El a adaugat ca a avut discutii cu colegii si luni va avea o intalnire la grupul parlamentar al PDL din Camera Deputatilor, iar aceste discutii sunt „normale intre colegi”.

Intrebat daca exista riscul ca unele persoane din PDL sa fie excluse din partid, Blaga a spus ca nu vede in acest moment necesara o astfel de masura.

„Nu vad in momentul asta necesara o astfel de masura, dar daca cineva din partid va sabota, avem un statut, un program politic care trebuie dus la indeplinire. Sper sa nu ajungem in situatia asta”, a adaugat Vasile Blaga.

Consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu a declarat, sambata, la Iasi, ca este posibil sa apara in perioada urmatoare un grup parlamentar desprins din PDL, existand discutii in acest sens in interiorul PDL, dar ca nu stie „cati oameni sunt si cine face parte”.

Prezent la o intalnire cu simpatizantii din Iasi ai Fundatiei „Miscarea Populara”, Sebastian Lazaroiu a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca este posibil ca in perioada urmatoare sa apara un grup parlamentar desprins din PDL, care sa reprezinte „un nou vehicul politic”.

„Posibil sa apara un grup parlamentar nou, format din alesi care sa se desprinda de PDL. Nu stiu cati sunt si nici cine face parte. Probabil va fi un nou vehicul politic, dar noi, cei de la Fundatia «Miscarea Populara», nu avem legatura cu ei. Dar stiu ca exista o astfel de discutie in PDL”, a spus Sebastian Lazaroiu, unul dintre fondatorii Fundatiei.

Consilierul prezidential Gabriel Berca a declarat, saptamana trecuta, ca Partidul Popular, care va aduna nemultumitii din PDL, va aparea „foarte repede”, fiind necesara si constituirea unui grup parlamentar al noii formatiuni.

Presa a relatat, in ultimele zile, ca Partidul Popular ar avea congres in 25 mai si ca o serie de parlamentari PDL, in frunte cu Elena Udrea, dar si membrii Fortei Civice si cei ai Fundatiei Miscarea Populara ar urma sa se inscrie in acest partid.

Intre parlamentarii PDL care ar urma sa treaca la Partidul Popular, presa i-a nominalizat si pe Florin Popescu si Eugen Tomac. De asemenea, fostul primar al Craiovei Antonie Solomon ar urma sa se alature acestei formatiuni.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos