Vasile Cepoi: Incercam deblocarea a 2.500 de posturi in sistemul de sanatate

462

Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi, a declarat ca se fac eforturi in incercarea de a debloca inca 2.500 de posturi in sistemul de sanatate, pe langa cele 500 deblocate deja, astfel incat sa acopere nevoia strict necesara, de 3.000 de posturi.

 “Am deblocat 500 de posturi. Dupa ce se finalizeaza calculele cu cresterea cheltuielilor salariale prin aceasta crestere de 8% si dupa ce avem o noua evaluare a FMI, vom reveni asupra acestei probleme incercand sa mai deblocam un numar de posturi. Sunt 45.000 de posturi vacante in sistemul de sanatate, 21.000 s-au vacantat dupa blocarea posturilor, nevoia strict necesara, acuta este de 3.000 de posturi. Am deblocat 500, sper sa mai deblocam 2.500”, a afirmat Vasile Cepoi.

Ministrul a adaugat insa ca problema deblocarii posturilor nu tine de legea sanatatii, ci de “economia nationala si de conditionalitatile financiare pe care le avem cu institutiile financiare internationale”. Ministrul Vasile Cepoi si echipa sa s-au intalnit, luni, cu reprezentanti ai autoritatilor locale, cu profesionisti din sistemul medical, reprezentanti ai ONG-urilor, pentru a discuta elaborarea noii legi a sanatatii.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos