Vasilica s-a făcut de râs la Bruxelles, a uitat acasă fițuicile cu răspunsurile de la ”Daddy”! Întrebată despre revocarea lui Kovesi, Dăncilă a zis sec: ”Nu pot să vă răspund!”

1177

Premierul Viorica Dăncilă și președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, au ținut miercuri la o conferință de presă comună.

Răspunzând întrebării unui ziarist de la Financial Times, Dăncilă a susținut că nu a discutat cu ministrul Justiției, Tudorel Toader, despre raportul pe care acesta urmează să-l prezinte joi pe tema activității DNA.

Premierul social-democrat a susținut că nu știe dacă ministrul va cere revocarea șefei DNA, dar a profitat de moment pentru a spune încă o dată cât de importantă este prezumția de nevinovăție.

„Nu pot sa va raspund. Justitia trebuie sa fie independenta. Trebuie sa vedem raportul ministrului, nu am avut nici o discutie despre acest aspect. Nu pot sa va raspund, vom vedea chiar maine… Trebuie sa lasam justitia sa-si faca datoria. Cred ca asa e corect si ce se intampla acum in Romania, faptul ca nimeni nu intervine, e un lucru bun. As vrea ca toti cetatenii din Romania, indiferent de functie, sa respecte directiva UE care statueaza prezumtia de nevinovatie”, a răspuns Viorica Dăncilă.

Întrebat tot pe tema justiției din România, Juncker a punctat: „lucram indeaproape cu Romania pentru toate lucrurile care trebuie urmarite”.

Sursa: b1.ro