VERDICT: Victor Ponta A PLAGIAT in lucrarea de doctorat. Vezi ce-l asteapta pe premier!

561

Victor Ponta a plagiat in lucrarea sa de doctorat, fiind propusa Ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor, potrivit deciziei Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) a fost luata prin votul celor 13 membri prezenti din totalul de 21.

Presedintele Consiliului General al CNATDCU, Marius Andruh, a declarat ca a fost analizata, pagina cu pagina, o lucrare de 307 pagini, constatandu-se ca 85 dintre acestea sunt copieri fara indicareasursei, foarte usor de detectat.

In ce priveste bibliografia lucrarii de doctorat a lui Ponta („Curtea Penala Internationala„), in cazul a aproape 40 de pagini ale lucrarii nu a fost mentionata sursa.

Ministrul interimar al Educatiei, Liviu Pop, a declarat vineri ca toate deciziiile luate vineri a Consiliului General al CNATDCU sunt nule, intrucat nu a fost intrunit cvorumul de 14 membri, necesar pentru ca sedinta sa fie statutara.

Ministrul Educatiei, Liviu Pop, care a emis joi un ordin de reorganizare a CNATDCU, sustine ca acest for nu are competenta sa ia decizii in acest sens.

Totodata, Pop afirma ca de problemele de plagiat se ocupa Consiliul National de Etica, acesta fiind singurul care poate rezolva problema posibilului plagiat al premierului.

Consiliul National de Etica (CNE) – care, la 21 iunie, preciza, ca nu a primit nicio sesizare privind un eventual plagiat pe numele Victor Ponta – este un organism consultativ, fara personalitate juridica, functionand pe langa Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS).

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos