INTERNATIONAL

VESTE PROASTA pentru coruptii din PSD-ALDE care ii prevedeau SFARSITUL lui Kovesi: DNA se EXTINDE in Uniunea Europeana! Acord EXTREM DE IMPORTANT semnat cu Franta!

DNA a semnat marti un acord de colaborare cu Parchetul National Financiar din Franta. Acordul a fost parafat de sefele celor doua institutii, Laura Codruta Kovesi si Eliane Houlette, scrie aktual24.ro.

In timp ce presa anti-justitie anunta ca Laura Codruta Kovesi este „distrusa” de o ancheta a Inspectiei Judiciare privind managementul DNA, sefa DNA semneaza zambitoare un acord de colaborare cu Parchetul National Financiar din Franta.

„Vesti proaste pt niste baieti si fete care si-au luat vile si yachturi pe Cote d’Azur. S-a mai format un binom: DNA – Parchetul national financiar din Franta. Asteptam rezultatele”, anunta jurnalistul Alex Costache pe Pagina sa de Facebook.

Screen Shot 2017-06-27 at 17.50.43

Loading...

Potrivit unui comunicat al DNA, la ceremonia oficiala, cele doua institutii au fost reprezentate de procurorul sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, si de sefa Parchetului National Financiar, Eliane Houlette.

Acordul prevede dezvoltarea nivelului de coordonare a anchetelor care atrag competenta celor doua parchete nationale specializate, precum si schimbul de expertiza si experienta in materie de lupta impotriva coruptiei, in special in ceea ce priveste depistarea schemelor si a circuitelor internationale de frauda, a practicilor de coruptie la nivel inalt si in materie de reglementare juridica.

In scopul aplicarii dispozitiilor acordului, cele doua institutii vor putea sa elaboreze programe anuale de cooperare, sa creeze grupuri de lucru sau grupuri de experti comune si vor putea organiza stagii de pregatire comune axate pe aspecte de combatere a coruptiei sau a fraudelor economice si financiare.

De asemenea, pentru a dezvolta intelegerea reciproca a institutiilor si a sistemului judiciar proprii fiecarei parti, vor putea fi organizate schimburi punctuale de experti sau vizite de lucru ale membrilor care fac parte din acord.

„Lupta impotriva coruptiei reprezinta o exigenta democratica majora si o provocare la nivel mondial. De mai multi ani, sub impulsul organizatiilor internationale, statele au creat instrumente juridice performante pentru a lupta impotriva acestui flagel. Mecanismul romanesc, reprezentat de catre DNA, creata in 2002 pentru a combate coruptia la nivel inalt si infractiunile impotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, constituie un model in acest sens.

Franta a creat in 2013 un parchet national financiar insarcinat cu lupta impotriva marii criminalitati economice si financiare. El are ca misiune sa instrumenteze cauzele cele mai complexe in materie de infractiuni ce aduc atingere integritatii sau finantelor publice, precum si delictelor bursiere pentru care are competenta exclusiva. La fel ca DNA din Romania, acest parchet are o competenta care se intinde pe intregul teritoriu national si poate sa ancheteze functionari publici de nivel inalt.

Dimensiunea din ce in ce mai transnationala a anchetelor implica intarirea cooperarii in lupta impotriva tuturor formelor de coruptie si o abordare concertata intre autoritatile judiciare nationale”, se arata in declaratia comuna de intentie, semnata de cele doua parti.

Loading...
Spre TOP