Loading...
Veste proastă pentru ”Daddy”! Timmermans și Iohannis au căzut de acord: nu Kovesi, ci atacurile penalilor din PSD la adresa Justiției creează o imagine negativă României! – Circul Politic

Veste proastă pentru ”Daddy”! Timmermans și Iohannis au căzut de acord: nu Kovesi, ci atacurile penalilor din PSD la adresa Justiției creează o imagine negativă României!

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans a declarat, joi, in cadrul intalnirii cu Klaus Iohannis ca „atacurile publice din ultima vreme la adresa justitiei creeaza o imagine negativa Romaniei”.

Timmermans si Iohannis au avut o intalnire la Palatul Cotroceni, in care principalul subiect abordat a fost  modificarea legilor justitiei din Romania si continuarea luptei anticoruptie, informeaza un comunicat de presa al Presedintiei.

„Presedintele Romaniei a subliniat ca ramane puternic angajat in respectarea statului de drept, in garantarea independentei sistemului judiciar si in sprijinirea luptei impotriva coruptiei. In ceea ce priveste legile justitiei, Presedintele Klaus Iohannis a mentionat ca isi doreste imbunatatirea acestora, intrucat cetatenii romani au nevoie de legi bune, care sa consolideze independenta justitiei si sa garanteze functionarea statului de drept.

De asemenea, Presedintele Romaniei a precizat ca eficienta activitatii Directiei Nationale Anticoruptie in domeniul luptei impotriva coruptiei este de necontestat.

Presedintele Klaus Iohannis a aratat ca, in ultimii ani, democratia s-a consolidat semnificativ in Romania, iar spiritul civic al societatii romanesti se manifesta tot mai activ, ceea ce arata o maturizare a acesteia. Presedintele Romaniei a subliniat faptul ca sistemul judiciar este independent pe deplin si functioneaza eficient, in acest context, mentionand ca va depune toate eforturile, in limita prerogativelor constitutionale, pentru a asigura functionarea unui sistem judiciar independent in Romania si pentru a consolida statul de drept.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene a afirmat ca efectueaza vizita in Romania in contextul evaluarilor pe care le face Comisia Europeana cu privire la Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) in domeniul justitiei si luptei impotriva coruptiei. In opinia sa, Romania a facut in ultimii ani pasi importanti in domeniu. Cu toate acestea, domnul Frans Timmermans a subliniat ca, chiar daca exista un angajament ferm de a finaliza MCV in mandatul actualei Comisii Europene, acest obiectiv va putea fi realizat numai dupa indeplinirea integrala a tuturor conditionalitatilor aferente.

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene a exprimat apreciere pentru faptul ca societatea romaneasca arata o sustinere tot mai mare pentru valorile statului de drept, ceea ce demonstreaza ca cetatenii isi doresc o Romanie moderna, europeana, o justitie dreapta si o societate echilibrata. De asemenea, a mentionat ca nu exista niciun dubiu ca justitia din tara noastra este independenta, insa atacurile publice din ultima vreme la adresa justitiei creeaza o imagine negativa Romaniei. Totodata, oficialul european a exprimat apreciere pentru rezultatele foarte bune obtinute de Romania in ultimii ani in lupta anticoruptie”, se arata in comunicatul de presa al Presedintiei.

Ministrul Justitiei, Tudorel Toader, a sustinut ca Laura Codrita Kovesi a „defaimat Romania” prin criticile pe care le-a adus legilor justitiei. Aceasta acuzati a facut parte din rechizitoriul prin care a cerut revocarea sefei DNA.

Sursa: aktual24.ro

Veste proastă pentru ”Daddy”! Timmermans și Iohannis au căzut de acord: nu Kovesi, ci atacurile penalilor din PSD la adresa Justiției creează o imagine negativă României! was last modified: martie 1st, 2018 by Roman Samuel
Sa raspandim circul prin sat...
spre

Share Page

Close