Vestea pe care o asteptau toti romanii… proiectul privind Rosia Montana va fi respins!

765

1respCrin Antonescu a declarat in cadrul sedintei USL ca proiectul privind Rosia Montana va fi respins si mai departe se deschid toate posibilitatile pentru ca o legislatie sanatoasa, transparenta.

„Acest proiect va fi respins si mai departe se deschid toate posibilitatile pentru ca o legislatie sanatoasa, transparenta, bazata pe criterii foarte ferme si universal acceptate la vedere, in beneficiul comunitatilor si al statului roman si, evident, al investitorului, sa fie reglementata”, a spus Antonescu, intr-o conferinta de presa, dupa sedinta USL.

El a precizat ca o noua lege va stabili criterii generale pentru exploatarile viitoare.

„Pentru Comisia Rosia Montana, care astazi isi va da obstescul sfarsit printr-un vot final in jurul orei 18,00, detaliile vor fi finalizate in raportul Comisiei, dar principiul este urmatorul: raport de respingere pentru actualul proiect guvernamental si in concluzii cateva recomandari majore, referitoare la constituirea unui cadru legislativ in baza unor criterii care exprima intentia comuna nu de a bloca exploatarea, nu de a bloca dezvoltarea, ci de a construi o legislatie care sa dea sansa dezvoltarii, sa dea sansa exploatarii nu doar la Rosia Montana sau in alte chestiuni punctuale, ci ca un cadru general in conditii convenabile, rentabile, rezonabile pentru statul roman si pentru economia romaneasca in conditii de respectare a standardelor de dezvoltare durabila, in conditii de dezvoltare a standardelor de mediu”, a afirmat Antonescu.

Liderul liberal a aratat ca proiectul de lege privind exploatarea de la Rosia Montana va urma cursul legislativ obisnuit.

„Proiectul isi va urma circuitul normal. (…) Ce propuneri de modificare a legislatiei va face dl deputat Iordache sau oricare altul acestea vor face parte din ceea ce urmeaza sa se intample dincolo de activitatea acestei comisii, care practic si-a incheiat misiunea cu acest raport”, a spus Antonescu.

Sursa: agerpres.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos