Vicepremierul Ungariei, CALARE la manifestarile de la TARGU SECUIESC!

583

Vicepremierul Ungariei, CALARE la manifestarile de la TARGU SECUIESC!Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt a fost prezent la manifestarile de la Targu Secuiesc, unde a declarat ca ceea ce li se cuvine altora li se cuvine si maghiarilor, iar ceea ce este permis pentru altii este permis si pentru ei.

El a subliniat ca in Uniunea Europeana autoguvernarea si autonomia reprezinta o realitate naturala si obisnuita, iar daca pentru altii este posibil, atunci este si pentru maghiari posibil, intrucat nu sunt un popor mai prejos decat altele.

Semjen a spus ca, daca maghiarii ar accepta ca exista un lucru care in UE este posibil pentru alte popoare, atunci ar accepta ca ei sunt oameni de rangul doi, cetateni de rangul doi si mai prejos decat alte popoare, adaugand ca maghiarii nu pot accepta acest lucru.

„Din acest motiv trebuie sa spunem si sa repetam: ceea ce pentru altcineva e posibil, este si pentru noi, ceea ce e permis altora e permis si pentru noi”, a spus Semjen.

El a afirmat ca maghiarii nu au cerut niciodata ceva pentru care nu ar exista un precedent, ceva care nu ar fi „o realitate in Uniunea Europeana”.

„Deci ceea ce spunem noi, ceea ce cerem noi nu este un fel de specialitate secuiasca, ceva ce nu s-a vazut si nu s-a auzit pana acum, nu este o cerere exagerata, ci ceea ce in Uniunea Europeana pentru altii este o realitate naturala cotidiana”, a sustinut el.

Peste 10.000 de persoane au participat, sambata, la Targu Secuiesc, la manifestarile de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, iar vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a defilat calare alaturi de presedintele Consiliului Judetean Covasna, Tamas Sandor.

 

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos