Victor Ciorbea, iesire nervoasa la adresa unui reporter: „Taci din gura odata!”

297

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a avut o iesire nervoasa, miercuri, la adresa reporterului de la Digi24.ro, care a incercat sa afle de ce nu si-a delegat atributiile, asa cum sustine USR, pentru contestarea la Curtea Constitutionala a ordonantei de urgenta privind legile Justitiei.

Publicatia citata sustine ca Ciorbea, care a plecat in concediu cu o zi inainte de intrarea in vigoare a OUG si chiar in ziua in care PNL si USR au anuntat ca-i vor cere sa atace actul normativ, a evitat un dialog deschis cu reporterul, pretextand ca se afla in avion si ca nu mai poate vorbi timp de zece ore.

„De ce nu ati delegat atributiile pentru atacarea ordonantei de urgenta 92 la CCR?”, a apucat sa-l intrebe reporterul.

„Tu nu auzi ca am delegat?! Am delegat, taci din gura odata!”, a fost raspunsul Avocatului Poporului.

In cele din urma institutia a remis presei un comunicat de presa.

Avocatul Poporului, domnul Victor Ciorbea precizeaza ca perioada concediului de odihna, pe care il efectueaza in Statele Unite ale Americii (17-30 octombrie 2018) a fost programata in urma cu 6 luni, iar biletele de avion si serviciile hoteliere au fost achitate in data de 2 septembrie 2018”, se arata intr-un comunicat al purtatorului de cuvant al Avocatului Poporului.

Acesta face si precizari in legatura cu solicitarile de atacare la CCR a OUG privind legila justitiei.

”Referitor la solicitarile de formulare a unei exceptii directe de neconstitutionalitate cu privire la O.U.G. nr. 92/2018, Avocatul Poporului afirma ca toate petitiile avand acest obiect, sunt analizate de catre specialistii Biroului contencios constitutional si recurs in interesul legii, care vor examina argumentele prezentate de petenti, jurisprudenta Curtii Constitutionale a Romaniei, Curtii Europene a Drepturilor Omului, dreptul comparat in materie, precum si concluziile Comisiei Europene pentru Democratie prin Drept (Comisia de la Venetia), dupa care urmeaza a fi luata o decizie”, se arata in comunicat.