Victor Ponta: Acordul cu Traian Basescu este valabil, nu a fost incalcat!

417

Victor Ponta, designated Romanian Prime MinisterPremierul Victor Ponta a declarat ca protocolul semnat cu presedintele Traian Basescu este valabil si ca nu a incalcat in vreun fel acordul de colaborare interinstitutionala.

Intrebat daca mai e valabil protocolul cu Traian Basescu, Ponta a raspuns:

„Da, de ce sa nu functioneze? Nu am spus asa ceva. Luati-va dupa gandurile mele, nu dupa gandurile altcuiva. Eu doar am explicat niste lucruri, care tin foarte clar de modul in care Romania nu a obtinut ceea ce si-a propus in ceea ce priveste bugetul 2014-2020 si de faptul ca trebuie sa nu cadem exact in capcana pe care cred ca si presedintele o acuza in urma cu ceva timp, de a lasa sa fie legat accesul nostru absolut corect si meritat in Schengen de MCV. Nu a fost acolo un acord ca ii pacalim pe oameni si sa spunem ca am obtinut mult cand nu am obtinut sau ca nu mai intram in Schengen. Asa incat lucrurile sunt clare”.

Ponta a precizat, referindu-se la prevederea din acord care cerea politete si decenta in declaratii, ca el a fost „foarte politicos” si ca nu il intereseaza daca presedintele a procedat similar.

Premierul Victor Ponta a afirmat, duminica seara, ca acordul de colaborare semnat cu presedintele Traian Basescu ramane in vigoare si este unul important pentru Romania desi considera ca multe dintre elementele din document privind pozitia care trebuie adoptata de Romania in probleme externe nu mai sunt valabile.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos