Victor Ponta: Declaratiile presedintelui Traian Basescu au caracter electoral cu dorinta de a sprijini PDL

492

Declaratiile presedintelui Traian Basescu din ultima perioada au caracter electoral si arata dorinta de a acorda sprijin PDL, a declarat presedintele PSD Victor Ponta.

„Am fost foarte retinut in a comenta iesirile presedintelui Traian Basescu, in primul rand pentru ca le-am considerat ceea ce si sunt, iesiri electorale, o dorinta de a ajuta PDL, care in mod sigur, atat prin liderii sai, care sunt jalnici, domnul Blaga, domnul Ungureanu, cat si prin faptul ca duc in spate amintirea a ceea ce au facut, nu prea pot sa faca campanie electorala”, a afirmat liderul social-democrat.

In opinia sa, afirmatiile facute de presedinte in cadrul iesirilor publice din aceasta saptamana nu se sustin „pe fond”. Astfel, Ponta a calificat ca fiind „o dezinformare” afirmatia presedintelui Basescu referitoare la faptul ca prezenta observatorilor OSCE la alegerile din Romania este o dovada ca statul de drept este in pericol, in conditiile in care astfel de observatori sunt prezenti la alegeri si in Statele Unite ale Americii, Franta sau Olanda.

„Presedintele a vorbit despre milioane de voturi fraudate, din nou. Am cerut ministrului Justitiei si astazi m-a informat ca sunt 600 de plangeri referitoare la referendum. De trimis in judecata pana in acest moment au fost trimise trei persoane”, a mai spus Ponta.

Referitor la acuzatiile privind nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale, presedintele PSD a afirmat ca, desi pe unele le-a considerat nedrepte, le-a respectat, dand ca exemplu problema reprezentarii Romaniei la Consiliul European.

„Toate aceste acuzatii ale presedintelui, in momentul in care le pui fata in fata cu date concrete, date puse la dispozitie de institutiile statului si chiar de cei care l-au sprijinit pe presedinte in vara, se dovedesc simple vorbe aruncate in vant”, a concluzionat Victor Ponta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos