Victor Ponta denunta un act de „inalta tradare” comis de Liviu Dragnea! „Cei de la PSD care vor vota sunt complici, pentru ca acum stiu despre ce este vorba”

Presedintele Partidului Pro Romania, Victor Ponta, sustine ca, prin forma adoptata in Senat a legii offshore, Romania va pierde 10 miliarde de dolari redevente si taxe si ca deputatii PSD care o vor vota „sunt complici” ai lui Liviu Dragnea, care s-ar face vinovat de „inalta tradare”.

„Ceea ce face Dragnea este inalta tradare, insa va avea multi complici in Camera Deputatilor la vot, cei de la UDMR sunt sigur ca o vor vota. Cei de la PSD care vor vota sunt complici, pentru ca acum stiu despre ce este vorba”, a declarat Ponta.

Acesta a afirmat ca, dupa modificarile de la Senat, facute de social-democrati „la ordinul lui Liviu Dragnea”, inclusiv companiile care au platformele ce desfasoara activitati extractive in Mare Neagra in prezent „vor plati mai putin”.

„In primul rand, ce s-a votat ieri (luni-n.r.) si va veni la Camera Deputatilor, fata de calculele prezentate de Liviu Dragnea la televizor, noua forma, prevede 10 miliarde de dolari taxe si redevente mai mici fata de ce a prezentat el. In al doilea rand, pentru acele explorari urmeaza sa se faca investitii si, probabil, cel mai curand in 2023 se va extrage gaz si vor incepe sa plateasca taxe, taxe care au fost reduse cu 40 la suta. Insa exista in Marea Neagra de peste 20 de ani platforme care lucreaza, platforme ale Petrom, legea se aplica si vor fi scutiti si ei, toate investitiile vor fi deduse si pentru cei actuali. Ceea ce inseamna, exact ca la radio Erevan – nu vor plati mai mult, ci vor plati mai putin”, a afirmat Ponta, citat de Aktual24.

Acesta sustine ca „cel mai grav lucru este graba adoptarii acestei legi”.

„Al treilea lucru cel mai grav (…) pe sest, s-a organizat o licitatie pentru cine are capacitatea de transport de gaze si au castigat doua firme din Ungaria, legitim sustinute de Viktor Orban. In contract scrie ca, daca, pana la 31 decembrie, cele doua firme din Ungaria nu au contracte de achizitie de gaze, pierd dreptul si se organizeaza o noua licitatie. Dragnea grabeste legea pentru ca cele doua firme din Ungaria sa piarda acel drept, probabil ca a facut o promisiune catre Viktor Orban”, a sustinut presedintele Pro Romania.

Acesta a facut apel la deputatii PSD „sa nu voteze legea in graba si sa astepte efectuarea unor studii de impact, a dezbaterilor si a negocierii transportului, dar si a unor informatii clasificate la care are dreptul doar guvernul”.

Proiectul de lege privind unele masuri necesare pentru implementarea operatiunilor petroliere de catre titularii de acorduri referitoare la perimetre petroliere offshore a fost adoptat, luni, de Senat, in calitate de prima Camera sesizata.

Actul normativ fusese trimis la reexaminare de presedintele Klaus Iohannis.

Fondatorul Partidului Pro Romania, Victor Ponta, a participat marti, la Buzau, la o intalnire regionala cu cateva zeci de membri si simpatizanti din patru judete.

Victor Ponta denunta un act de „inalta tradare” comis de Liviu Dragnea! „Cei de la PSD care vor vota sunt complici, pentru ca acum stiu despre ce este vorba” was last modified: septembrie 25th, 2018 by Radu Anghel
Sa raspandim circul prin sat...
Loading...
spre