Victor Ponta despre Basescu: “Poate mai tace din gura, ca tot ce spune, spune numai traznai!”

562

victor pontaVictor Ponta sustine ca el nu a fost sunat de nimeni pentru interventii in justitie si ca poate astfel de interventii l-au vizat, „nu degeaba”, pe presedintele Traian Basescu, deoarece persoanele care au apelat la aceste metode stiau probabil ca seful statului poate rezolva unele probleme.

„Vorbim asa…Nu vrea presedintele sa-i spuna ? (pe cei care au facut interventii – n.r.) Sa-i dea la presa. Eu sunt fost magistrat, nu dau si nu primesc telefoane, dar presedintele probabil…nu degeaba il sunau pe Basescu, ca stiau ca el are puterea sa intervina pe acolo, sunau si ei la cine poate sa rezolve, la mine nu au sunat, ca eu nu ma bag. Dar ideea e urmatoarea: poate mai tace din gura domnul presedinte cu justitia, ca tot ce spune, spune numai traznai !”, a afirmat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Congresul avocatilor, ca politicul trebuie sa inteleaga ca justitia, cu cei trei piloni ai ei – judecatori, procurori, avocati – este intangibila din punct de vedere al traficului de influenta.

„Sunteti avocati si cred ca v-ati saturat si dumneavoastra auzind la televizor cui i s-au mai facut dosare politice. Stiti foarte bine ca in ele nu exista nimic politic, eu nu stiu un dosar care sa fi fost facut la comanda. In schimb, stiu foarte multi politicieni care cred ca se mai poate interveni in dosare in justitia din Romania, ca se mai poate interveni la un judecator sau la un procuror”, a spus Basescu, in interventia sa la Congresul avocatilor.

Presedintele a apreciat ca, „daca avem o restanta in evolutia mentalitatii cuiva, aceasta restanta este la politicieni”.

„Ei inca mai cred ca justitia se face cu influenta, ca se rezolva dosare cu influenta, ca se aranjeaza decizii ale judecatorilor cu influenta. V-o spune un om care traieste pe pielea lui aceasta intentie de trafic de influenta, chiar in discutii cu presedintele, din partea unor politicieni: «as vrea sa aranjam dosarul cutare, as vrea sa iasa rezolutia cutare». Sigur ca ma uit cu jena si cu un sentiment pe care n-as vrea sa-l exprim in cuvinte, pentru ca inseamna ca sunt politicieni care n-au inteles nimic din ultimii 10-15 ani de cand incercam reformarea justitiei”, a adaugat el.

Potrivit presedintelui Basescu, „primul lucru la care trebuie sa ajungem atat de repede cat se poate este schimbarea mentalitatii politicului”.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos