Victor Ponta despre Raportul Comisiei Europene: “Contine unele erori materiale”!

551

ponta 30Victor Ponta a declarat ca Raportul Comisiei Europene contine anumite erori materiale, precum faptul ca nu s-ar fi intamplat nimic in cazul ministrilor verificati de ANI sau ca ar fi ministri cercetati pentru coruptie.

RAPORTUL COMISIEI EUROPENE: Desi unele progrese s-au facut, Romania ar trebui sa faca mai mult pentru statul de drept!

Comisia Europeana afirma ca desi unele progrese s-au facut, Romania ar trebui sa faca mai mult pentru functionarea statului de drept, purtatorul de cuvant Mark Gray precizand ca s-au facut cativa pasi, dar nu toti cei recomandati de CE.

Gray a spus ca in cazul recomandarilor facute Guvernului de la Bucuresti de catre Comisia Europeana acestea au fost partial indeplinite, partial nu.

„S-au inregistrat progrese, dar din raport se intelege foarte bine ca mai sunt lucruri de facut”, a spus purtatorul de cuvant al Comisiei.

Oficialul UE a spus ca Guvernul roman a inceplinit multe dintre recomandarile CE privind statul de drept, dar nu pe toate.

Potrivit acestuia, exista restante privind protectia sistemul judiciar fata de atacuri, demiterea ministrilor cu probleme de integritate si demisia membrilor Parlamentului cu decizii finale de incompatibilitate.

Comisia sustine ca desi respectarea Constitutiei si a hotararilor pronuntate de Curtea Constitutionala a fost restabilita, nerespectarea independentei sistemului judiciar si instabilitatea cu care se confrunta institutiile judiciare raman o sursa de ingrijorare.

In raportul Comisiei se subliniaza, de asemenea, importanta numirii unui nou Procuror General si a unei noi conduceri a Directiei Nationale Anticoruptie care sa se bucure de increderea opiniei publice si care sa faca dovada independentei, integritatii si profesionalismului necesare pentru obtinerea unor rezultate concrete in combaterea coruptiei.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos