Victor Ponta a discutat cu Basescu despre posibilitatea ca alegerile prezidentiale sa fie organizate simultan cu alegerile europarlamentare!

581

23 alegerile prezidentialeVictor Ponta a declarat ca a discutat cu Traian Basescu despre posibilitatea ca alegerile prezidentiale sa fie organizate simultan cu alegerile europarlamentare.

El a explicat ca organizarea alegerilor prezidentiale in acelasi timp cu cele europarlamentare ar asigura o campanie electorala de doar 1-2 luni si ar evita situatia in care Romania s-ar afla in perioada electorala pe parcursul unui an intreg.

„Este o idee, nu e nimic ascuns aici. Presedintele nu mi-a dat un raspuns, nici nu avea cum asa, imediat. Examineaza ideea”, a spus Ponta.

Alegerile prezidentiale ar trebui organizate la sfarsitul anului 2014.

Presedintele Traian Basescu „nu are o pozitie oficiala” referitoare la propunerea avansata de premierul Victor Ponta privind devansarea alegerilor prezidentiale din 2014 in mai-iunie si cuplarea cu alegerile europarlamentare, a precizat purtatorul de cuvant Bogdan Oprea.

„Domnul presedinteTraian Basescu nu are o pozitie oficiala pe aceasta tema”, a spus purtatorul de cuvant al sefului statului.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos