Victor Ponta: Guvernul il sprijina pe Traian Basescu sa nu cedeze in fata oficialilor europeni! Vezi VIDEO

717

Victor Ponta a declarat ca propunerea preşedintelui Consiliului Uniunii Europene, Herman van Rompuy, privind bugetul european pentru perioada 2014-2020 este inacceptabila, Guvernul sprijinindu-l pe presedintele Traian Basescu sa nu cedeze.

Intrebat, vineri, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza propunerea presedintelui Consiliului Uniunii Europene, Herman van Rompuy, privind reducerea bugetului UE pentru 2014-2020, Victor Ponta a declarat ca propunerea este „extrem de nefavorabila” Romaniei.

„Propunerea lui Herman van Rompuy este extrem de nefavorabila noua, este alta propunere decat a CE si PE si este inacceptabila. Cand spui inacceptabil, Romania fiind o tara cu drepturi depline in UE, cand ceva este inacceptabil ai, conform Tratatului UE, dreptul de a vota impotriva, iar bugetul UE nu se poate adopta decat prin unanimitate. Prin pozitia Guvernului si a majoritatii parlamentare il sprijinim pe presedintele Basescu sa nu cedeze, pentru ca domnia sa spune «Asta e pozitia Parlamentului si Guvernului, nu puteti sa ma convingeti sa cedez». Presedintele tine mult la institutii, mai putin la popor, si institutiile – Guvern, Parlament – au spus care este limita dincolo de care Romania nu poate accepta mecanismul financiar 2014-2020″, a spus Ponta.

El a afirmat ca delegatia Romaniei nu merge la Bruxelles sa ceara lucruri „absurde”, ci ceea ce Comisia Europeana si PE „au considerat ca e corect”.

„Importanta e pozitia Romaniei la Consiliul European”, a spus Ponta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos