Victor Ponta: I-am spus lui Barroso ca votul romanilor exprimat la Referendum nu poate fi ignorat

475

Premierul Victor Ponta a declarat ca i-a spus lui Barroso ca votul exprimat de romani la referendumul de demitere a presedintelui Basescu nu poate fi ignorat, precizand ca disputele politice interne nu trebuie sa se manifeste la nivelul UE.

Intrebat de jurnalisti daca i-a reprosat ceva presedintelui Comisiei Europene (CE), Jose Manuel Barroso, referitor la „comportamentul” comisarului european pentru Justitie, Viviane Reding, premierul a raspuns ca nu a discutat cu oficialul CE despre comisarul european, ci despre faptul ca vointa exprimata de catre romanii care s-au prezentat la referendum nu poate fi ignorata.

„Am vorbit de faptul ca, in mod clar, criza politica din Romania nu trebuie sa fie interpretata doar printr-o cheie institutionala, ci mai ales prin cheia vointei exprimate democratic de catre cetatenii romani. Evident ca am vorbit inca o data de faptul ca 8,5 milioane de romani care voteaza nu pot sa fie ignorati, iar aici lucrurile sunt foarte clare. In acelasi timp insa, repet ce am spus si acasa: Romania nu are alt drum decat un drum european si noi, cu Bruxelles-ul, cu Comisia Europeana, nu ne translatam razboaiele din interior. Nu imi plac nici cei care vin sa parasca aici la Bruxelles sau la Strasbourg, sperand ca asta o sa-i ajute acasa, dar nici nu cred ca trebuie sa purtam razboaie cu Comisia Europeana pentru razboaiele noastre politice interne”, a spus Ponta.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos