Victor Ponta s-a intalnit la Copenhaga cu omologul sau danez!

571

1pontaPremierul Victor Ponta s-a intalnit la Copenhaga, cu omologul sau danez discutand despre atragerea investitiilor si aderarea Romaniei la spatiul Schengen.

Victor Ponta a efectuat, marti, o vizita de lucru in Danemarca, in cadrul careia a avut programat un maraton de intalniri. Dupa ce dimineata s-a intalnit cu reprezentantii oamenilor de afaceri din Danemarca, in scopul de a atrage investitori danezi in Romania, la pranz Victor Ponta a fost primit la Palatul Christiansborg de primul ministru danez Helle Thorning-Schmidt. Programul vizitei lui Victor Ponta in Danemarca mai include o intalnire cu fostul premier, dar si una cu printul mostenitor al Danemarcei.

Delegatia Romaniei la Copenhaga a semnat cu oficialii danezi acorduri bilaterale pentru colaborare in domeniul economiei si al protectiei mediului.

„Sunt optimist ca vor investi mai mult companiile daneze in Romania si ca astfel ne vom atinge scopul principal, acela de a crea crestere economica si de a oferi poporului un trai mai bun”, a declarat primul ministru Victor Ponta, dupa intrevederea cu premierul danez, care i-a transmis omologului sau de la Bucuresti ca Danemarca sprijina acceptarea Romaniei in Schengen.

Sursa: rtv.net

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos