Victor Ponta: Mandatul Romaniei la Consiliul European va fi prezentat la inceputul saptamanii viitoare!

577

pontaPremierul Victor Ponta a declarat ca Mandatul cu care Romania va fi reprezentata la urmatorul Consiliu European va fi prezentat la inceputul saptamanii viitoare.

„Voi avea un mandat agreat de catre presedinte, la acest mandat lucreaza atat consilierii prezidentiali, cat si ministrul si consilierii mei (…) Am solicitat un mandat, l-am primit din partea presedintelui, de altfel, luni, il si vom prezenta, si cred ca e foarte bine ca Romania sa aiba o pozitie foarte puternica acolo”, a spus Ponta.

Intrebat de jurnalisti cum a castigat increderea presedintelui, Ponta a raspuns ca isi doreste sa castige increderea si a presedintelui, si a fiecarui roman.

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca la Consiliul European din 22 mai va participa premierul Victor Ponta, pe baza unui mandat pe care i-l va aproba pana la plecare si la care consilierii au inceput sa lucreze.

„Am decis ca, pe 22 mai, la Consiliu sa participe primul-ministru, in baza unui mandat pe care i-l voi aproba pana la plecare”, a spus seful statului, in conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni.

Intrebat daca nu este un act de bunavointa desemnarea premierului pentru a merge la Consiliul European din 22 mai, Basescu a precizat ca el nu este binevoitor cu nimeni, aratand ca este „un semn de incredere”.

„Astazi consilierul prezidential Bogdan Manoiu a inceput deja sa lucreze, cu o echipa de la Guvern, pe formularea mandatului pe care urmeaza sa il aprob”, a adaugat seful statului.

Consiliul European din 22 mai are doua subiecte, unul legat de dezvoltarea politicii energetice a UE in vederea asigurarii securitatii energetice a statelor membre in conditii de competitivitate economica, celalalt privind combaterea evaziunii fiscale in statele membre.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos