Victor Ponta: Mini Recensamantul nu poate fi pus in aplicare din cauza boicotului

436

Premierul Victor Ponta a declarat ca mini recensamantul nu poate fi pus in aplicare din cauza boicotului, si le-a solicitat ministrilor de resort sa verifice listele permanente de la Referendum pentru a elimina din ele persoanele decedate sau care nu mai au cetatenia romana.

„E foarte clar ca ideea initiala a unui mini-recensamant nu poate functiona pentru ca inteleg ca boicotul se continua si in acest caz si atunci am avea tot rezultate false, din moment ce li se tranteste usa in nas oamenilor. Va rog doar sa verificati cat mai rapid posibil prin mijloacele administrative pe care le aveti daca pe listele electorale permanente la data de 29 iulie 2012 s-au aflat persoane decedate, persoane care nu mai au cetatenia romana sau diverse alte cazuri prevazute de lege. Daca veti reusi, fara sa-l suparati pe presedintele suspendat, sa-l scoateti pe domnul general Pacepa de pe lista si pe doamna Elodia Ghinescu, nu poate fi decat in beneficiul si spre deliciul mass-media”, a afirmat Ponta, la Palatul Victoria.

El a aratat ca judecatorii Curtii Constitutionale nu au solicitat Guvernului listele electorale permanente, deoarece acestea se afla la Biroul Electoral Central, ci au cerut „listele electorale permanente actualizate conform dispozitiilor articolului 17 alineat 2 din Legea 3/2000„.

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos