Victor Ponta nu a reusit sa pacaleasca grupul politic european din care face parte USR PLUS! Pro Romania este PSD 2!

219

„Pro Romania nu a primit invitatie de a se alatura grupului format din eurodeputatii vechiului ALDE, EnMarche si USR-PLUS, iar liderul formatiunii, Victor Ponta incearca fara succes de cateva zile sa se intalneasca cu Nathalie Loiseau”, au precizat surse politice de la Bruxelles, citate de Mediafax.

”Victor Ponta sustine ca a primit invitatii de intrare in doua grupuri politice, al socialistilor si noul grup format din vechiul Alde, EnMarche, USR-Plus etc. Victor Ponta nu a primit nici o invitatie din partea grupului din care fac parte si cei opt europarlamentari USR PLUS.

El incearca de cateva zile sa se intalneasca cu Nathalie Loiseau, cea care conduce cea mai puternica delegatie din noul grup politic, delegatia En Marche, din care face parte ALDE, USR-PLUS, Ciudadanos. A fost refuzat de capul de lista al En Marche pentru ca nu exista nici o dorinta a comitetului de negociere sa aduca Pro Romania in grup mai ales ca acesta si-a afirmat dorinta in timpul campaniei electorale sa faca parte din grupul socialistilor acolo unde sunt si europarlamentarii PSD”, au declarat pentru Meiafax surse politice de la Bruxelles din proximitatea negocierilor pentru formarea noilor grupuri politice.

In acest moment noul grup din PE, al treilea ca numar de parlamentari, are formata o echipa intermediara de conducere si negociere formata din patru europarlamentari, printre care Nathalie Loiseau si Dacian Ciolos, iar cererea lui Victor Ponta de a se alipi la noul grup nici macar nu a mai fost pusa pe agenda discutiilor, au mai precizat sursele citate.

Guy Verhofstadt a anuntat reformarea grupului Alianta Liberalilor si Democratilor pentru Europa (ALDE) din PE si dorinta de a forma o alta alianta politica.

Din noul grup europarlamentar ar urma sa faca parte politicieni din miscarea „Renasterea europeana” propus de presedintele Frantei, Emmanuel Macron. De asemenea, Alianta USR-PLUS vrea sa adere la noul bloc, alaturi de Ciudadanos din Spania.

Imediat dupa alegerile europarlamentare, un oficial de la Bruxelles a anuntat ca numele provizoriu al grupului este ALDE-Renasterea-USR-PLUS.