Victor Ponta nu renunta la USL si va forma un alt guvern doar daca Antonescu isi retrage ministrii!

511

Victor Ponta a declarat ca deja a facut „mai multi pasi inapoi” pentru pastrarea USL, dar va forma un alt guvern doar daca Antonescu isi retrage ministrii.

El a afirmat ca a ales deja ce anume va face, dar a reluat mesajul transmis si anterior, si anume ca este dispus sa inainteze si astazi propunerile de ministri liberali si sa pastreze Guvernul in forma USL, daca si Antonescu este de acord.

„Daca este de acord Antonescu, eu astazi ii numesc pe toti patru, in frunte cu Iohannis, ca am vazut ca am vreo problema cu Iohannis. Nu am niciun fel de problema, astazi il numesc, am mai propus de trei ori numirea lui si de fiecare data am fost refuzat. Mi-a spus ca nu este de acord sa fie numiti in formula actuala a Guvernului, ci sa mergem la restructurare in Parlament si dupa aceea sa-i numim, insa restructurarea poate fi facuta doar priun acordul celor patru partide, pentru ca mergi in fata grupurilor parlamentare, nu este o decizie doar a PNL sau doar a mea”, a spus Ponta la Antena 3.

Ponta a sustinut ca nu va exista un alt guvern decit daca Antonescu isi retrage ministrii, gest pe care nu il doreste.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, ca liberalii ii stau la dispozitie pana luni premierului Victor Ponta cu propunerile pe care le-au facut pentru Guvern, el acuzandu-l pe Ponta ca a inventat pretexte pentru a nu-l accepta pe Klaus Iohannis vicepremier.

El a precizat ca, luni seara sau marti, va exista fie Guvern USL, fie un guvern USD, „lipsit de orice legitimitate” si caruia liberalii ii vor cere „demisia imediata”.

Sursa: mediafax.ro

 

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos