Victor Ponta: Ordonanta anuntata de Toader este pentru Dragnea, sa poata sa fie prim-ministru, sa fie fericit, bucuros!

121

Ordonanta de urgenta care va crea baza legala pentru anularea condamnarilor pronuntate de completurile de judecatori de la Inalta Curte in 5 ani este pentru ca liderul PSD sa poata scapa de condamnarea in dosarul fraudarii referendumului si sa fie premier, sustine Victor Ponta.

O eventuala ordonanta de urgenta privind anularea hotararilor completurilor de 5 judecatori de la Curtea Suprema ar fi gresita si nu ar indrepta abuzurile, ci ar avea efectiv scopul de a-i permite lui Liviu Dragnea sa ocupe functia de prim-ministru, sustine fostul premier Victor Ponta.

„La completul de 5 judecatori nu ajung romanii obisnuiti ci foarte putini: ministrii, senatori si deputati. Nu e vorba sa modifici o lege doar pentru cativa. De aceasta situatie, cei care erau in judecata au beneficiat deja pentru ca sunt liberi, doamna Udrea, domnul Sova. A mai ramas o singura persoana de care stim cu totii: domnul Dragnea, sa isi anuleze prima condamnare, sa poata sa fie prim-ministru, sa fie fericit, bucuros. Nu poti sa dai o ordonanta pentru un singur om. Poti sa indrepti abuzuri, asa cum am promis, pentru toata lumea”, a declarat Victor Ponta pentru Agerpres.

Fostul premier a mai sustinut ca acelasi scop l-a avut si Ordonanta 13 din ianuarie 2017, si si-a exprimat neincrederea ca ministrul Justitiei va promova acum o ordonanta privind anularea hotararilor luate de completurile de 5 judecatori.

„Domnul Toader Tudorel, acest Ion Creanga al vremurilor noastre, a mai anuntat de vreo 60 de ori ca face, ca drege. Sa vedem ce face. Eu constat, insa, ca ideea sa dai o ordonanta pentru un om, e gresita. Asa a fost si cu Ordonanta 13. Il salva pe Dragnea si pe cativa oameni dar nu indrepta abuzurile. Tu ai zis in 2016 ca indrepti abuzurile. Eu cred ca domnul Dragnea vrea sa isi rezolve problema lui si toti ceilalti sa ramana cu dosare, cu condamnari, ca in felul acesta ii tine mai usor. Uitati-va la domnul Tariceanu, a venit cererea de la Parchet prin noiembrie. il tine la Senat, cu dosarul, daca misca in front, ii da drumul, daca e cuminte, il mai tine. Nu poti sa te joci cu dosare”, a declarat Victor Ponta.