Victor Ponta, in Parlament: O sa prezint cu cifre ce inseamna pentru fiecare cetatean al acestei tari 2014-2020

544

Victor Ponta a declarat ca va prezenta Parlamentului, cu cifre, ce inseamna perioada 2014-2020 pentru fiecare roman, perioada in care nu stie nimeni cine va mai fi la putere. Domnul presedinte Basescu isi va fi incheiat mandatul, nimeni nu stie ca o sa mai fiu eu sau nu prim -ministru, sau o anumita formatiune politica, dar Romania va fi in mod sigur in 2014-2020 si deciziile care se iau in perioada aceasta afecteaza viata fiecaruia dintre noi.

Toate declaratiile premierului:

-Este un subiect care afecteaza fiecarui cetatean roman si este de datoia Guvernului sa informeze Parlamentul, unica instiuttie in care sunt reflectate toate interesele si deciziile electoratului. Este dreptul si datoria fiecarui parlamentar responsabil sa cunoasca aceste elementea, sa le sprijine sau sa le critice.

-Mi-as fi dorit sa aud si punctele de vedere ale grupurilor politice. Sunt convins sa acest lucru se va intampla

-Informarea este procedura standard in toate statele de drept din UE. Fiecare premeir dsau presedinte informeaza si cere sprijinul Parlamentului national. Este ceea ce face cancelarul german, este ceea ce se intampla in Parlamentul portughez. Nimeni nu participa la Consiliul European reprezentandu-se doar pe sine.

-Nu cred ca 20 de milioane de romani nu au dreptul sau capacitatea intelectuala de a intelege ce intelege un singur om.

-Pe Politica Agricola Comuna, platile directe au fost facute in proportie de aprioape 100%. Pe platile pentru Dezvoltare Rurala, procentajul a fost de aproape 50%.

-Vreau sa stiti ca valoarea corectiilor financiare pntru prioada 2009-2011 se ridica la aproape 600 milioane de euro pentru ceea ce nu s-a intamplat corespunzator in acea vreme si regret ca nu sunt in sala cei care ar fi trebuit sa inteleaga ce s-a gresit atunci.

-La programul sectorial Transport a fost trecut si el in procedura de presuspendare. DLAF a constatat grave abateri de la legislatie pe constructia autostrazii Arad-Nadlac.

Guvernul Romaniei a intocmit documentatia necesara si a prezentat propriile asteptari si propuneri ale sumelor ce ar trebuie alocate in 2014-2020. Presedintele Barroso a prezentat o propunere pe care tarile din grupul Prietenii Coeziunii au considerat-o corecta. Din pacate, dincolo de aceasta propunere a Comisiei Europene si sustinuta de Parlamentul European, exista o propunere a preseidntelui Consiliului European, care prevede nu doar scaderi ale fonduriilor, ci si noi conditii care pentru Romania vor reduce capacitatea de absorbtie, reducerea cofinantarii de la 85 la 75%, ceea ce inseamna ci in bugetul Romaniei vor trebuie prevazuti in plus 6 mld euro, trecerea TVA in categoria neeligibilitatii, adica efort suplimentar al bugetului Romaniei de 12 miliarde de euro.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos