Victor Ponta, previziune sumbra! Maine va fi martea „neagra” din cauza Regimului Dragnea! „Nu am mai trecut prin asa ceva”

320

Liderul Pro Romania, Victor Ponta, apreciaza ca ziua de marti va fi „neagra” pentru tara noastra, in contextul in care se va pronunta votul din plenul Parlamentului European (PE) privind statul de drept in Romania, iar Comisia Europeana va face public raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

„Maine va fi o marte neagra pentru Romania. Se intampla doua lucruri prin care nu am mai trecut. In primul rand, o rezolutie a Parlamentului European de sanctionare – de condamnare, de fapt, a Romaniei, asa cum se face in practica Parlamentului European. De ce spun ca nu s-a mai intamplat niciodata? In primul rand, pentru ca este sustinuta de toate grupurile politice, inclusiv de socialisti, inclusiv de ALDE. In 2012, cand am avut criza constitutionala, PES, ALDE erau de partea guvernului, si PPE si alti – contra. Acum, faptul ca sunt toti de acord si sustin toti o rezolutie care condamna interventia din 10 august a Jandarmeriei si cere anumite modificari in ce priveste statul de drept si justitia e o premiera”, a aratat Ponta, intr-o conferinta de presa sustinuta la Palatul Parlamentului.

Ponta a adaugat ca o alta premiera consta in faptul ca raportul MCV va saluta progresele Bulgariei si va critica Romania.

„Tot o premiera – sper sa nu fie asa, dar mi-e greu sa cred ca se mai schimba ceva – este legata de faptul ca in raportul pe MCV pentru prima data se va spune ca Bulgaria e buna, Romania e rea. Mie nu imi pare rau de progresele facute de Bulgaria, le urez succes si ma bucur. Dar de obicei era invers. Sunt doua semnale, cu o luna inainte se preluam presedintia, la care se adauga faptul ca nu avem ministru si Pro Romania cere Guvernului sa nu ne faca de ras mai mult decat ne-a facut pana acum in aceasta perioada de sase luni”, a precizat el.

In acest context, Ponta a facut apel la prim-ministrul Viorica Dancila sa numeasca in cel mai scurt timp un ministru al Afacerilor Europene, subliniind ca e important ca acesta sa cunoasca „bruxelleza”.

„Speram ca azi, maine, in cel mai scurt timp, prim-ministrul sa propuna presedintelui un alt ministru. Sper ca de data asta sa nu fie tot recomandat de originea din Teleorman si de apartenenta la Tel Drum, ci de pregatirea profesionala exceptionala. Nu avem nevoie de un politruc la afaceri europene, avem nevoie de cineva pregatit care sa salveze ce se mai poate salva pe ultima suta de metri”, a spus el.

Totodata, fostul prim-ministru a criticat Guvernul pentru slaba capacitate de a atrage fonduri europene si pentru situatia economica.

„Cele trei spitale regionale practic s-au amanat. Daca se vor mai face vreodata, oricum nu se fac de actualul guvern. Iar la Programul Infrastructura Mare, din 14 programe, 13 sunt facute pe exercitiul vechi, de Guvernul pe care l-am condus, cu unii ministri care sunt si acum. Exista un sigur proiect nou, cel cu metroul, despre care ati aflat azi ca ne e finantat pe jumatate. (…). Proiectul e prost facut si este primul proiect care se depune nou dupa trei ani de zile. (…) Ne imprumutam cu cele mai mari dobanzi din Europa, mai rau decat Grecia, avem incasari mai mici si cheltuieli mai mari si tot promitem, tot marim la toata lumea tot. Asta inseamna ca mai devreme sau mai tarziu – nu in 2019, ca e campanie electorala – in 2020 o sa retraim anul 2010”, a mai spus Ponta.

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos