Victor Ponta, primit in audienta de Papa Francisc!

678

1mesaVictor Ponta a fost primit in audienta, la Palatul Apostolic din Vatican de catre Suveranul Pontif, Papa Francisc.

El urmeaza sa aiba si o intrevedere Pietro Parolin, Cardinal Secretar de Stat al Vaticanului.

La Vatican, Ponta este insotit de sotie, Daciana, de ministrul de Externe,Titus Corlatean, de ministrul Mediului, Rovana Plumb, si de europarlamentarul PSD Corina Cretu, vicepresedinte al Grupului Socialist din Parlamentul European.

Guvernul informa, joi, ca vor fi discutate relatiile si colaborarea dintre Romania si Sfantul Scaun in sustinerea drepturilor omului, a libertatii religioase si combaterii discriminarii crestinilor in lume si o serie deproiecte bilaterale in domeniul educatiei si culturii, promovarea cooperarii ecumenice prin incurajarea dialogului dintre Biserici si sustinerea comunitatilor romanesti din diaspora.

Vineri seara, premierul Ponta a declarat ca ii va darui Suveranului Pontif, Papa Francisc, un tricou care i-a apartinut fotbalistului roman Gheorghe Hagi, semnat de acesta, precum si o icoana trimisa cadou de Patriarhul Romaniei, Preafericitul Daniel.

„Sunt foarte onorat de faptul ca voi fi primit de catre Sanctitatea Sa, Papa. Am un mesaj de prietenie, de cele mai bune ginduri, pe care i-l transmit, in primul rand in numele Romaniei, in al doilea rand din partea Patriarhului Romaniei, Preafericitul Daniel, cu care am discutat si care, dealtfel, mi-a si dat un cadou pe care, maine, il voi prezenta Sanctitatii Sale „, a spus Ponta, vineri seara.

El a afirmat ca ii va multumi Papei pentru faptul ca reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane pot folosi lacasurile de cult pentru slujbele si evenimentele religioase de care comunitatea romaneasca are nevoie si ca ii va garanta Suveranului Pontif ca Romania este o tara toleranta, care respecta credinciosii altor religii si culte religioase, adaugand ca toti credinciosii romano-catolici si greco-catolici din Romania se bucura de toate drepturile si de tot respectul autoritatilor romane.

Sursa: mediafax.ro

ABONEAZA-TE LA NEWTV! Corect, Independent, Curajos